handige klustips

Verbouwen? 3 handige klustips

Ben je niet zo’n handige harry, maar wil je je huis een ware opknapbeurt geven? Veel klussen in en rondom het huis kun je gewoon zelf doen. Denk hierbij aan het verven van een muurtje of het leggen van een vloer. Wil je de verbouwing groots aanpakken? Dan zijn er aantal dingen die jij als doe-het-zelver moet weten. Wij zetten drie handige klustips voor je op een rij, zodat jouw verbouwing een succes wordt. 

Maak een klusplan

Deze quote heb je waarschijnlijk al heel vaak gehoord, maar een goede voorbereiding is echt het halve werk. Zorg ervoor dat je van tevoren een verbouwings- of klusplan maakt. Hier noteer je niet alleen alle taken in, maar ook wie deze moet uitvoeren en hoe dit moet gebeuren. Op deze manier zorg je ervoor dat je verbouwing op rolletjes loopt en je niet continu hoeft te stoppen met de werkzaamheden. Maak een lijst met benodigdheden en haal deze voor de verbouwing in huis. Zo hoef je tijdens het proces niet steeds naar de bouwmarkt te rennen. 

Schaf de juiste materialen aan

Een verbouwing is niks zonder de juiste materialen. Je hebt vast en zeker wel wat standaard gereedschap in huis, maar soms heb je specifieke apparatuur nodig. Denk hierbij aan een accuboormachine en een ijzerzaag. Voordat je verschillende soorten apparaten gaat aanschaffen, raden we je aan om bij jezelf na te gaan hoe vaak je het gereedschap gaat gebruiken. Het is namelijk ook mogelijk om apparatuur te huren en na een tijdje terug te brengen. Als je alles nieuw gaat aanschaffen, kan dit een hoog prijskaartje hebben. 

Doe voorzichtig met elektriciteit

Als je je woning gaat verbouwen, krijg je te maken met de elektriciteitsvoorziening. Als je een nieuw stopcontact of een nieuwe schakelaar wilt plaatsen, zul je uiterst voorzichtig te werk moeten gaan. Klussen met elektriciteit kunnen namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen. Schakel de elektriciteit altijd uit als je een stopcontact of iets anders gaat vervangen, anders is de kans groot dat je onder stroom komt te staan. Zet dus altijd de groepen uit van de plekken waar jij aan werkt.