Veilige omheining voor paarden

Veilige omheining voor jouw paarden?

Yes, eindelijk jouw paarden aan huis. Maar hoe houd je ze veilig? Je kunt natuurlijk een stuk hek neerzetten, maar er blijft een risico dat jouw paarden misschien uitbreken. Om dit risico te verminderen kun je schrikdraad gebruiken bij jouw omheining. Er zijn wel enkele punten om aan te denken.

Vast of tijdelijk?

Allereerst moet je nadenken over de soort omheining. Wil je dat deze hier permanent komt te staan? Of gebruik je een verplaatsbare omheining? Op het moment dat je een schrikdraadapparaat wilt aanschaffen is het fijn om te weten of je het apparaat regelmatig moet verplaatsen of gewoon kunt laten staan. Als je liever een verplaatsbare omheining neemt, dan is het handig om een schrikdraadapparaat op batterij te nemen. Deze zijn een stuk makkelijker te verplaatsen, aangezien ze niet op het stroomnet worden aangesloten.

Benodigdheden

Voordat je een schrikdraadsysteem kunt aanleggen heb je een aantal benodigdheden nodig. Zo heb je een geleider nodig zoals schriklint of schrikkoord. Je kunt ook prikkeldraad gebruiken, maar dat wordt afgeraden. Er is namelijk meer kans op verwondingen, doordat ze kunnen blijven haken. Naast geleiders heb je ook isolatoren nodig. Dit zorgt ervoor dat het stroom niet wegloopt door de omheining.

Ook heb je aardingsmaterialen nodig zoals een aardpen. Een aardpen zorgt ervoor dat op het moment dat het paard een schok krijgt, deze zelfde stroom weer terugvloeit naar het schrikdraadsysteem. Ten slotte is het handig om te zorgen voor doorgangen met poortgrepen in jouw omheining. Zo kun je veilig jouw paarden binnen en buiten zetten.

Soorten schrikdraadapparaten

Er zijn verschillende soorten schrikdraadapparaten waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er apparaten die werken op batterij, accu, lichtnet en zelfs op zonne-energie. Belangrijk is om zoals eerder genoemd te kijken naar wat jouw omgeving is. Als je vaak jouw omheining verplaatst dan is het handiger om een schrikdraadapparaat op batterij, accu of op zonne-energie te kiezen. Deze zijn makkelijker te verplaatsen dan een schrikdraadapparaat op lichtnet.

Een apparaat op lichtnet moet namelijk aangesloten worden op het lichtnet en deze kun je moeilijk verplaatsen. Je zult dus al snel met haspels moeten werken als je geen stopcontact in de buurt hebt. Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke en duurzame oplossing, dan is een schrikdraadapparaat op zonne-energie een goede uitkomst. Deze werkt op zonne-energie en is dus ook een stuk voordeliger. Als je een goed apparaat kiest kunnen ze zelfs zónder dat de zon er is nog door blijven werken.

Hopelijk weet je nu wat meer over schrikdraadapparaten en wat bij jou past. Succes met het opzetten van jouw schrikdraadsysteem!