last van kalkaanslag

Veel last van kalkaanslag? Koop een waterontharder

Heeft u regelmatig last van kalkaanslag door te hard water? Veel Nederlanders hebben hier last van en het kan tot grote ergernissen leiden. Sinds een aantal jaar is er echter een oplossing op de markt in de vorm van een waterontharder. Bent u het vele schoonmaken ook zat? Voorkom kalkaanslag en schaf een waterontharder aan.

Waarom een waterontharder in huis halen?

Wonen in een huis met hard water kan een kostbaar probleem zijn. Wanneer grondwater door de leidingen van uw huis stroomt, worden de opgeloste mineralen gecombineerd met warmte, waardoor kalkaanslag zich kan gaan vormen. Dit brengt schade toe aan uw leidingwerk en huishoudelijk apparatuur.

Hoe werkt het ontharden van water?

Als de regen naar beneden valt, is het water nog vrij van mineralen. Wanneer het door de aarde gaat, verzamelt het mineralen zoals magnesium en calcium. Water dat veel mineralen bevat wordt gezien als te hard water. Hard water is niet slecht voor de gezondheid, maar wel voor de apparaten in uw woning. Een waterontharder maakt het water zacht door de mineralen te verwijderen. 

Voorkom kalkaanslag

Een waterontharder is een uitstekende oplossing voor woningbezitters die last hebben van de gevolgen van te hard water. Waterontharders kunnen minerale ionen verwijderen, maar ze verwijderen geen andere elementen zoals bacteriën of ijzer. Als u wilt dat het water beter smaakt, is een waterfiltratiesysteem ook een optie voor uw woning.