Vastgoedfotografie

Vastgoedfotografie en de drie voordelen bij het verkopen van je huis

Staat je huis te koop? Of wil je binnen korte tijd je woning te koop te zetten? Wellicht heb je al eens nagedacht over het inschakelen van een professionele fotograaf om foto’s te maken van je woning. Als je professionele foto’s presenteert aan geïnteresseerde kopers, brengt dat verschillende voordelen met zich mee. Maar wat zijn die voordelen? Dit zijn de drie voordelen van vastgoedfotografie bij het verkopen van je woning.

1. Met vastgoedfotografie kom je professioneel over

Het klinkt misschien vrij logisch: professionele foto’s laten een professionele indruk achter. Potentiële kopers zien direct dat je serieus bezig bent met de verkoop van je huis, als je advertentie foto’s bevat die door een professionele fotograaf zijn gemaakt. Kopers zullen door verkoopstyling namelijk eerder geïnteresseerd zijn in je woning. En hoe meer potentiële kopers, des te meer kans dat je woning snel verkoopt. Kassa!

2. Door professionele foto’s komt je ruimte beter uit

Door de inzet van vastgoedfotografie komen de ruimtes in je huis veel beter tot hun recht. Zo weet een professionele fotograaf precies hoe een foto van je ruimte het beste gemaakt kan worden. Een fotograaf en makelaar weten beiden vanaf welke plek de foto genomen moet worden, om je ruimte zo goed mogelijk uit te laten komen. Daarnaast heeft een professional een goede lens, waardoor je huis op de foto een stuk groter lijkt en de kwaliteit van de foto’s een stuk beter is. Verder heeft een fotograaf kennis van programma’s om de foto’s te bewerken. Hierdoor kunnen de juiste tinten naar voren gebracht worden en stralen de foto’s veel licht uit.

3. Je bespaart tijd door een vastgoedfotograaf

Als je zelf foto’s wil gaan maken van je woning, zul je daar tijd in moeten investeren. Vaak is het zo dat het je meer tijd kosten dan je vooraf inschat. Zeker als je geen eigen professionele camera hebt, of niet goed weet hoe je hiermee moet omgaan, kan het maken van foto’s je veel tijd kosten. Je kunt je tijd beter investeren in zaken waar je goed in bent. Verlies geen tijd en huur een professionele fotograaf in. Tijd is namelijk ook geld. Ken je geen professionele fotograaf? Vraag het eens aan je makelaar en vaak delen zij een goed adres of hebben ze misschien wel iemand in dienst.