Vanuit huis werken internet

Vanuit huis werken; waarom je moet kiezen voor MEC ethernet

MEC ethernet, wat is dat? Een goede vraag. MEC ethernet staat voor Multi-access edge computing. Het heette voorheen altijd mobiel edge computing. Het is een netwerk architectuur concept voor cloud computing mogelijkheden en een IT service omgeving. Het is gericht op het mobiele netwerk en biedt mogelijkheden bij ieder netwerk. Het basisidee is dat het uitvoeren van applicaties het beste zo dicht als mogelijk bij de mobile klant kunnen gebeuren. De technologie is ontworpen om met cellulaire basisstations geïmplementeerd kan worden of andere edge knooppunten. Het is een flexibele en snelle manier van implementatie voor nieuwe applicaties en services voor de klanten.

Vanuit huis werken

Wanneer je vanuit huis werkt is het belangrijk om wel toegang te hebben tot het netwerk. Met MEC ethernet is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Er zijn goede computeromgevingen voor applicatie- en service hosting. Het is mogelijk om zo de inhoud op te slaan in de buurt van de mobiele gebruikers in een zeer snelle tijd. Het werkt zo goed als real-time. Het is ideaal om zo de juiste ondersteuning en toegang te krijgen tot alle gegevens die je nodig hebt.

De zakelijke en technische voordelen

Door gebruik te maken van deze technologie kan een mobiele operator efficiënt nieuwe services voor specifieke klanten inzetten. De technologie zorgt ook voor een lagere belasting van het kernnetwerk. Het is mogelijk om het ook op een goedkopere manier te hosten. Alle gegevens worden verzameld over de opslag, CPU gebruik en bandbreedte van het netwerk. Op die manier kan het nog verder verbeterd worden.

Schakel een specialist in

Het spreekt voor zich dat wanneer je hier zelf gebruik van wilt maken het verstandig is om een specialist in te schakelen. Een specialist kan helpen om het optimaal te integreren binnen de huidige netwerkomgeving.