interieurtrends 2020

Twee interieurtrends waar je in 2020 het verschil mee maakt

Ben je bezig met het verbouwen van je woning of wil je graag aan de slag met het doorvoeren van een nieuwe interieurstijl? Door je van te voren te laten inspireren door specialisten op gebied van interieur, de nieuwste interieurtrends, showrooms en woonmagazines wordt het beeld van jouw interieurwensen duidelijker. We geven je een kleine greep uit de interieurtrends voor 2020. Met deze twee interieurtrends ga jij het verschil maken!

 

1. Donkere kleuren in huis

 

Jup, één van de interieurtrends van 2020 waar je echt verschil mee gaat maken is het donkere interieur. Het is ietwat gewaagd om een vertrek een donker jasje te geven, maar ook ‘oh zo sfeervol’. Althans, als je het goed aanpakt. Donkere kleuren in huis kunnen ook het tegenovergestelde effect teweeg brengen en je huis koud en kil maken. Houd daarom het volgende in je achterhoofd wanneer je de woonkamer, slaapkamer of badkamer een donkere kleur geeft: 

  • Begin klein en breid vervolgens uit. Hoe ziet de ruimte eruit als je slechts één (gedeelte van de) muur schildert? Misschien creëer je hiermee al het gewenste effect. Wanneer je gewend bent aan een donker stukje kamer, kun je langzaam uitbreiden indien nodig. 
  • Don’t panic! In eerste instantie kan de muur en de ruimte er misschien als ‘too much’ uitzien. Maak je niet druk en haal adem. Laat de muur drogen, zet je meubels weer op hun plek en geef die muur even de tijd om een goede indruk te kunnen maken. 
  • Pas je accessoires aan op je donkere muur, vloer en/of plafond. Wanneer je een grijze bank en tv meubel hebt, kan een donkere muur niet altijd een goede combinatie zijn. Een meubelstuk in een felle kleur valt op en geeft je donkere vertrek de sfeer die het verdient.

 

2. Eén met de natuur

 

Wil je de veranderingen in huis iets minder groots aanpakken, dan is het toevoegen van natuurlijke materialen in je interieur een trend om mee aan de slag te gaan. Met het steeds belangrijker worden van duurzaamheid en de focus op een gezonde lifestyle is deze natuurtrend niet verrassend. Met meubelstukken van onafgewerkt hout, een houten of betonlook trap (bijvoorbeeld door het laten renoveren van uw oude trap), wollen dekens en een aantal planten kom je al een heel eind. Begint het toch te kriebelen om het groots aan te pakken? Denk dan eens over het bekleden van de muur met bamboe, het laten plaatsen van een houten keuken of het accentueren van de steunbalken in huis. Ook het bekleden van het plafond met (hang)planten en het toevoegen van een natuurlijke accentkleur, heeft een fantastisch effect op het interieur.