woningverbetering

Tips voor woningverbetering die iedereen zou moeten uitproberen

Huisverbetering betekent niet per se het voltooien van een opknapbeurt binnen in huis. Reparaties aan de oprit of het verzorgen van je gazon kunnen ook als woningverbetering beschouwd worden. Er vallen heel wat dingen onder deze paraplu, en er is veel dat je moet leren voor je een poging waagt om verbeteringen aan te pakken. Kijk eens naar deze goede tips.

Isoleer je huis om energie te besparen en je rekeningen voor verwarming en koeling te verlagen. Controleer de zolder, en ook ramen en deuren. Eventuele lekkende plekken moeten gerepareerd worden. Je kunt deuren en ramen van tochtstrips voorzien en de zolder van nieuwe isolatie. Je wilt lucht die je betaalt om te verwarmen of te koelen, binnen het huis houden.

Je kunt een flinke hap uit de kosten van een keukenverbouwingsproject nemen door ervoor te kiezen je bestaande kasten een nieuwe afwerking te geven, in plaats van geheel nieuwe kasten te kopen. Breng een verse verflaag aan op de kastbodems, en vervang de deuren en het hang- en sluitwerk voor een geheel nieuwe look. Het is een meer betaalbare manier om het uiterlijk van de keuken te verbeteren.

Als je bed niet met een hoofdeinde geleverd wordt, of je hebt het niet met een hoofdeinde gekocht, kun je je probleem gemakkelijk oplossen. Gebruik een oud verweerd houten hek of een mooi ijzeren hek om een uniek hoofdbord te maken. Dat is iets wat je nergens anders zult zien en niet in winkels verkocht wordt.

Als een prijs te mooi klinkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo. Zorg ervoor dat je schattingen van meerdere aannemers krijgt voordat je een keuze maakt voor een bedrijf. Het is verleidelijk om te kiezen voor het bedrijf dat duizenden dollars lager uitvalt dan hun concurrent, maar vaak betaal je dan voor slordig werk dat voorkomen had kunnen worden door met het redelijker geprijsde bedrijf te gaan.

Welk licht kun je gebruiken?

Een manier om je elektriciteitsrekening te verlagen is het installeren van een bewegingssensor op je buitenverlichting. Op die manier gaan de felle schijnwerpers alleen aan als iemand buiten is en het licht nodig heeft, en gaan dan uit als ze niet nodig zijn, wat energie bespaart. Ook kunnen buitenlampen met bewegingsdetector een afschrikkend effect hebben tegen diefstal.

Als je je badkamer een ander uiterlijk wilt geven, kan deze ruimte de perfecte keuze zijn voor je volgende huisverbeteringsproject. Geef je badkamer een extra speciaal tintje door vloerverwarming te installeren en een licht-buis, die de ruimte de indruk geeft natuurlijk licht te hebben. Beide voorzieningen worden geleverd met instructies die gemakkelijk te volgen zijn.

Lichtgroen, lichtblauw, en andere lichte kleuren kunnen je kamers een vredig effect geven. Kies in plaats van zware of donkere stoffen voor katoenen of linnen stof. Gebruik geurkaarsen en potpourri om je huis een rustige, lekker ruikende aantrekkingskracht te geven.

Woon je in een ouder huis met een houten vloer die niet meer te schuren en te beitsen is, doe dan een paar lagen verf op oliebasis over de planken. Kies een verf die bedoeld is om buiten op dekken of veranda’s te gebruiken; zo ben je er zeker van dat hij bestand is tegen af en toe nat morsen en licht verkeer. Het kan je ook ophouden tot je de middelen hebt om de vloer helemaal te vervangen.

Voor een grote update die je in minder dan een dag kunt doen, kun je overwegen je voordeur op te frissen met een of twee lagen felgekleurde, ultra-glanzende verf. Huizen met lichtgekleurde baksteen of beschot zien er het best uit met een felrode of blauwe deur; donkergekleurde huizen doen het best met een diepe, koele kleur als aubergine of leisteenblauw.

Naast het feit dat je kamers een andere kleur kunt geven, kun je philips hue spots gebruiken welke ook verschillende kleuren kunnen geven. Sommige led spots zijn dimbaar waardoor je verschillende sterkten van licht kunt afstemmen per moment.

Het maakt niet uit of je probeert wat nieuw behang op te gooien of een oud vloerkleed op te trekken, je woningverbeteringen zullen niet gaan zoals gepland tenzij je goed voorbereid bent en kennis hebt van wat je probeert te doen. Zorg dat je deze informatie serieus neemt en werk aan de uitvoering van wat je hierboven gelezen hebt.