fotowand maken

Tips voor het maken van een fotowand

Heb je veel foto’s en vind je het zonde om ze in een album te stoppen en heb je nog een lege muur in je huis over? Dan is het maken van een fotowand echt iets voor jou. Hoe kun je je fotowand op de gekozen muur het beste tot zijn recht laten komen? Welke foto’s en fotokaders passen het beste bij elkaar? In dit artikel delen we de beste tips. 

Zoek foto’s of afbeeldingen bij elkaar

De eerste stap voor het maken van een fotowand is het uitkiezen van de foto’s die je wilt ophangen. Kies foto’s die bij elkaar passen. Dit kan hetzelfde thema zijn of foto’s in dezelfde kleur. Bijvoorbeeld alle foto’s in zwart wit. Verschillende foto’s gemaakt in de natuur of foto’s gemaakt in de stad. Kies foto’s waar jij je fijn bij voelt en waar je graag naar kijkt.  Om een harmonie te creëren kun je het beste dezelfde fotokaders bestellen voor alle foto’s. Zo houd je een eenheid.  

Bepaal hoe je de foto’s gaat ophangen

Als je hebt bepaald welke foto’s je aan je foto wand gaat hangen leg je deze eerst neer op de vloer. Bekijk verschillende volgordes en verschillende composities. Zo kun je kiezen voor een centrale foto in het midden. De foto die je het allermooiste vindt en waar de nadruk op moet liggen. De rest van de foto’s kun je ernaast, erboven en eronder hangen. Je kunt er ook voor kiezen om met foto’s in de breedte en in de lengte een groot vierkant te maken. Welke compositie je ook kiest, het is beter om deze goed voor te bereiden. Zo voorkom je dat je steeds nieuwe gaten in je muur moet boren omdat je niet blij bent met de compositie van je foto’s.

Creëer ruimte

Hang je huis niet te vol. Een fotomuur met heel veel drukke foto’s kan maken dat je huis rommelig overkomt. Een fotowand met slechts een paar foto’s kan soms meer dan genoeg zijn. Denk eraan dat je de afstand tussen de lijsten steeds hetzelfde houdt. Als je hebt bepaald hoe groot de fotowand wordt kun je de afstand tussen alle fotolijsten opmeten en de hoeken markeren met een potlood. Om een fotowand te maken heb je natuurlijk ook goede fotolijstjes nodig. Gebruik voor alle foto’s hetzelfde fotolijstje. Voor inspiratie kun je kijken op https://www.fotokadersonline.be/. Hier vind je een ruime keuze aan leuke fotolijstjes voor je fotowand.