5 Tips voor het inrichten van jouw woonkamer

Tips voor het inrichten van jouw woonkamer

Je kunt het beste woonkamer meubilair ter wereld hebben, maar als het lukraak wordt geplaatst waar je maar een plekje kunt vinden, trekt iedereen in het gezin zich gewoon terug in zijn eigen kamer en zul je nooit wat tijd samen doorbrengen. Met deze 5 tips voor het rangschikken van meubels in je woonkamer, kun je het meeste halen uit de ruimte die je hebt en je woonkamer veranderen in een oase van comfort, warmte, ontspanning en ja, familietijd.

1. Gebruik vloerkleden van het juiste formaat

Tapijten horen thuis onder de meubels – alle meubels, als het je lukt. Het is prima om wat vloerbedekking aan de randen van de kamer bloot te leggen, maar als je een tapijt gebruikt, zorg er dan voor dat het groot genoeg is dat al het meubilair in een zitgroep erop kan rusten. Je wilt op zijn minst dat de voorpoten van grote stukken op het tapijt zitten.

2. Koop een grote salontafel

Als het gaat om salontafels, vaker wel dan niet, is groter beter. Op solfelt kun je een uitgebreid assortiment van grote en kleine salontafels vinden. Een grote salontafel in het midden van een zithoek is geweldig voor zowel esthetiek als functie. Het fungeert als een anker voor de kamer en biedt voldoende ruimte voor mensen om drankjes neer te zetten of om favoriete accessoires te laten zien. Een grote tafel biedt ook gemakkelijker toegang vanaf de stoelen eromheen. Dat gezegd hebbende, zorg ervoor dat er genoeg ruimte overblijft tussen de stoelen en de salontafel zodat mensen er doorheen kunnen (ongeveer 45 cm). En als je geen geschikte grote salontafel kunt vinden, kunnen twee kleinere tafels of een ander salontafel alternatief een goede vervanging zijn.

3. Zet tafels op armlengte

Elke stoel moet gemakkelijk toegang hebben tot een bijzettafel of salontafel. Vermijd indelingen die mensen dwingen om van hun stoel te gaan staan ​​om drankjes neer te zetten of op te halen. Als het op tafelhoogte aankomt. Bijzettafels moeten ongeveer dezelfde hoogte hebben als de armleuningen in de buurt (als dat niet mogelijk is, is lager beter).

Voor salontafels moet de hoogte dezelfde hoogte zijn als die van stoel / bank, of lager.

4. Laat er licht zijn

Verlichting is een van de belangrijkste elementen van elke kamer en wordt maar al te vaak verwaarloosd. Gebruik altijd een combinatie van plafondverlichting, staande lampen en tafellampen (en schansen, als je kunt). Een vloerlamp ziet er geweldig uit aan het einde van een bank of achter een accent stoel. Tafellampen zien er prachtig uit op bijzettafels, planken en zelfs mantels. Verlichting moet op verschillende niveaus worden geplaatst om goed uitgebalanceerd te zijn, dus gebruik een verscheidenheid aan armaturen royaal in je kamer.

5. Gebruik het juiste formaat kunstwerk

Dingen die aan de muur worden gehangen – of het nu kunst, spiegels of sculpturale objecten zijn – moeten strategisch en in verhouding tot het meubilair worden geplaatst. Hang bijvoorbeeld geen kleine foto over de rugleuning van uw bank; Gebruik in plaats daarvan een groot stuk dat ongeveer tweederde van de lengte van de bank is, of gebruik een groep stukken. Als je absoluut vastbesloten bent om een ​​bepaald kunstwerk te gebruiken dat te klein is, plaats het dan in een grotere lijst met een grote mat eromheen, zodat het goed kan blijven staan ​​als het naast een groot meubelstuk staat.

Alles samenvoegen

Als het gaat om het regelen van meubels en accessoires, kun je het beste vooruit plannen als je van plan bent nieuwe stukken te kopen. Gebruik een online vloerplanner of ouderwets ruitjespapier om je gewenste plattegrond te schetsen. Het is de enige onfeilbare manier om te weten of de dingen zullen passen zoals je wilt. Dome Deco heeft een mooie collectie van onder andere stoelen, lampen en kasten. Het gevoel van verbondenheid is een belangrijk kenmerk van hun ontwerpen. En verbondenheid is precies wat onze inrichtingen nodig hebben.