tips inrichten woonkamer

Tips voor het inrichten van je woonkamer

Wanneer je thuis komt van een dagje werken is het fijn om in je woonkamer even heerlijk tot rust te komen. Omdat we hier iedere dag veel tijd doorbrengen, is het belangrijk om deze ruimte sfeervol in te richten. Wij geven je een aantal tips voor het inrichten van je woonkamer.

Inspiratie

Om te bepalen wat goed bij je woonkamer past, is het handig zijn om vooraf inspiratie op te doen. Op verschillende online platformen zoals Pinterest en Instagram valt genoeg inspiratie op te doen. Hier staan vaak ook populaire interieurstijlen in, die wellicht bij jouw woonkamer passen.

Woonkamer groter laten lijken

Als je een wat kleinere woonkamer hebt, is het zonde om deze ruimte helemaal vol met allerlei meubels en accessoires te zetten. Door te kiezen voor een paar grote meubels die je echt mooi vindt in plaats van allerlei kleinere meubels ,houd je de doorkijk optimaal. Kleuren die je gebruikt dragen ook bij aan het ruimtelijke gevoel. Een donkere kamer geeft een minder ruim gevoel dan een kamer die bestaat uit lichtere kleuren. Denk vooraf dus goed na over je kleurenpalet wanneer je een kleine ruimte gaat inrichten.

Verlichting

In elke ruimte hoort licht, je wilt natuurlijk niet in het donker komen te zitten. Een woonkamerlamp maakt je interieur een stuk sfeervoller en kan een échte eyecatcher zijn. Ga je voor hanglampen of juist ingebouwde spotjes? Waar je voorkeur ook ligt, er is genoeg keuze!

Juiste raamdecoratie

Om je woonkamer helemaal af te maken mag raamdecoratie niet ontbreken. Houten jaloezieen van Veneta.com creëren een heleboel sfeer. Doordat je de lamellen zelf kunt verstellen, bepaal je zelf jouw privacy en lichtinval. Toch liever iets anders? Dan zijn gordijnen kant en klaar op maat ook een prima optie.  Deze gordijnen passen goed bij een landelijk interieur en isoleren je woning ook nog eens heel goed, zowel op het gebied van temperatuur als het geluid! Dat wordt heerlijk rustig genieten in je nieuwe woonkamer.