Tips voor een veiliger huis

Tips voor een veiliger huis!

Niemand wilt dat dit hen gebeurt, maar soms kun je het niet voorkomen. Inbraak blijft een risico dat altijd plaats kan vinden. Gelukkig zijn er een aantal maatregelen die je zelf makkelijk kunt nemen. Wat die maatregelen zijn? Dat lees je hier!

Schutting

Misschien denk je wel dat een schutting heel goed is tegen inbrekers. Eigenlijk is het tegendeel juist van sprake. Een schutting zorgt ervoor dat potentiële inbrekers een grotere kans zien om in te breken bij jouw huis. Ze kunnen namelijk juist achter de schutting verstoppen, terwijl ze de daad doen. De kans is groter dat bijstanders of buren de daad zien gebeuren en de politie bellen als er géén schutting aanwezig is.

Camera

Eén van de beste methodes is om camera’s te installeren van bijvoorbeeld Nedis. Camera’s schrikken niet alleen inbrekers af, maar zorgen ook voor duidelijke beelden van de dader. Zo kun je mogelijk aangifte doen en de dader opsporen. Helaas kun je niet altijd een inbraak voorkomen, maar zo heb je nog wel de kans om jouw dierbare goederen te herstellen. Je kunt er ook voor kiezen om een dummy camera te installeren. Dit is geen echte camera, maar ziet er wel uit als een camera. Dit is dus voornamelijk voor het afschrikken en heeft verder geen functie.

Bij het uitkiezen van een échte camera is er ook nog de keuze uit verschillende modellen. Als je wilt dat de camera opvalt, dan kun je kiezen voor een bullet camera. Dit is ideaal voor het afschrikken van indringers. Wil je liever een camera die wat verborgen blijft? Dan kun je kiezen voor een dome camera. Door hun vorm zijn ze iets minder opvallend. Wil je deze nóg beter verbergen? Kies dan voor een zwarte dome camera.

Alarmsysteem

Naast camera’s kun je ook nog kijken naar een alarmsysteem. Zo kun je bewegingsmelders buiten installeren. Deze zullen op het moment dat de potentiële inbrekers te dicht op jouw huis komen een melding geven. Je kunt dit ook combineren met een sirene, die meteen afgaat bij een melding. Er zijn ook verschillende magneetcontacten die je kunt gebruiken op jouw deuren en ramen. Mocht er dan iemand jouw bewegingsmelder omzeilen, dan krijg je nog steeds een melding op het moment dat iemand jouw deur of raam probeert te forceren.

Voor een écht effectief systeem is het aan te raden om zowel camera’s als een alarmsysteem te installeren. Op het moment dat er een melding is kun je meteen de situatie via de camera’s bekijken om te zien of er écht een inbreker is.