comfortabel wonen

Tips om zo comfortabel mogelijk te wonen

Je besteedt veel tijd in je eigen huis, dan is het natuurlijk wel zo fijn om dit in alle comfort te kunnen doen. Daarbij wil je natuurlijk een goede mix vinden tussen vorm en functie, het comfort moet geen afbreuk doen aan je huis. Om je hierbij te helpen gaan we beschrijven hoe je je huis, zowel binnen als buiten, zo comfortabel mogelijk kan maken én design technisch kunt verbeteren.

Tips voor binnen

Nu de winter en de bijbehorende kou eraan komen ga je je tijd grotendeels binnen spenderen. Er is toch niks lekkerder dan dit in alle warmte, comfort en gezelligheid te doen. Benieuwd naar deze en andere woontips? Klik hier!

Woonkamer

Een bank ga je niet zo een, twee, drie vervangen. Toch kan je je huidige bank makkelijk comfortabeler maken, simpelweg door een aantal zachte kussens te plaatsen. Kussens zijn er tegenwoordig in vele soorten en kleuren, je zal dus altijd een kussen vinden die bij je inrichting pas. Tijdens de wintermaanden kan je het nog comfortabeler en warmer maken door een heerlijk zacht fleece deken op je bank te plaatsen. Of je nu op of onder ligt, het levert maximaal comfort op!

Eetkamer

Ook je eettafel en eettafelstoelen zijn waarschijnlijk prijzige investeringen geweest. Je hoeft niet per sé nieuwe stoelen te kopen om weer comfortabel te kunnen zitten. Zitten de stoelen wat minder lekker dan verwacht of zijn ze wellicht versleten? Blaas ze dan een nieuw leven in met een set stoelkussens. Zo ogen en zitten je stoelen weer als nieuw!

Slaapkamer

Als je genoeg nachtrust pakt dan besteedt je dagelijks ongeveer 8 uur in je slaapkamer. Het is dus belangrijk een comfortabele omgeving te creëren. Naast het hebben van een comfortabel bed spelen andere factoren ook een belangrijke rol. De juiste temperatuur is bijvoorbeeld enorm belangrijk, een slimme thermostaat kan je hierbij goed helpen. De luchtzuiverheid is tevens ontzettend belangrijk, doe je raam dus op zijn tijd eens open en plaatsen een aantal planten!

Tips voor buiten

Wanneer het weer het toe laat, dus voornamelijk tijdens de zomermaanden, is het heerlijk om buiten te zijn. Je wilt dan ook niet met tegenzin je eigen tuin, balkon of dakterras betreden.

Tuinstoelen

Zitten je tuinstoelen niet (meer) zo lekker? Ook hier kunnen stoelkussens je reddende engel zijn. Leg een zitkussen of een zit- en rugkussen op je tuinstoel en zit weer in al het comfort van de wereld!

Overkapping

Dit is geen goedkope optie, toch kan je met een overkapping veel meer tijd buiten gaan besteden. Je bent immers niet meer afhankelijk van goed weer, ook tijdens een stortbui kan je toch nog even een frisse neus halen buiten en waarderen dat je een dak boven je hoofd hebt!

Terras verwarming

Ook met terras verwarming ben je niet meer afhankelijk van het weer. Ook tijdens de koude wintermaanden kan je het buiten nog meer dan aangenaam maken en een knus buitenavondje organiseren.

Zo zie je maar, met een aantal kleine ingrepen en investeringen kan je je huis al eenvoudig comfortabel maken. Jij wilt toch ook gewoon comfortabel wonen!