Tips om te besparen op de energierekening

Tips om te besparen op de energierekening

We geven allemaal veel geld uit aan energie. Daar krijgen we veel comfort en gemak voor terug, maar een lagere energierekening willen we allemaal. In principe zijn moderne woningen goed geïsoleerd. Hierdoor is de verspilling minimaal. Maar omdat we steeds meer apparatuur krijgen ligt daar verspilling op de loer. Berucht zijn de stand-by functies die maar weinig stroom verbruiken, echter komt er steeds meer apparatuur bij, wat aan tikt. U moet ervan uit gaan, dat wanneer u ligt te slapen alleen de wekker energie verbruikt, al het andere is verspilling.

Controleren

Het is daarom goed om te controleren waar energie nodeloos door de meter gaat. Zo dacht ik zelf jaren terug dat ik energie kon besparen door tijdschakelaars te gebruiken. Dat werkte averechts, de tijdschakelaar verbruikte het hele etmaal door stroom, handmatig de lamp aan en uit doen was meer verdienen. Nu sluipt er als ik lig te slapen amper energie weg, of ik moet bij het controleren iets over het hoofd hebben gezien.

Milieu

Omdat de factor milieu een steeds grotere rol speelt ziet het er naar uit dat energie eerder duurder wordt dan goedkoper. Controleren of er nergens verspillingen zijn, zal meer en meer naar de voorgrond komen. We willen allemaal een goed milieu, een betaalbare energierekening, maar niet inleveren op gebied van luxe en comfort. Verspilling voorkomen is dan iets waar we zeker op kunnen letten.

Direct besparen

Als de verspillingen minimaal zijn kunt u direct veel geld besparen door energieleveranciers te vergelijken. Vergelijk energie en kijk welke leverancier voor uw situatie het goedkoopst is. De site van easyswitch is overzichtelijk, zij zijn onafhankelijk en hun adviezen zijn duidelijk. Door overstappen energie bespaart u direct veel geld. Dit extra geld kunt u weer uitgeven aan de inrichting van uw huis.