Tips om je vaarbewijs te halen

Tips om je vaarbewijs te halen

Ben jij van plan om binnen de kortste keren je vaarbewijs te halen? Dan is het belangrijk dat je een beetje oké kan varen. Wij willen je graag wat tips geven zodat je gemakkelijker je vaarbewijs kan halen. Het is trouwens handig om het nog voor 2020 te halen, vanaf 1 januari 2020 moet je theorie én praktijkexamen behalen.

Wil jij dus ook je slagingskans verhogen? Lees dan de volgende tips.

  1. Zorg voor actueel studiemateriaal.

Dit klinkt natuurlijk allemaal heel logisch, maar dat is het niet. Veel mensen lenen vaak boeken en ander studiemateriaal van vrienden of familie. Vaak is dit studiemateriaal aantal jaren oud. Zorg ervoor dat het studiemateriaal niet ouder is dan 2 jaar. Twee jaar geleden zijn namelijk de boeken flink uitbereid met extra nuttige informatie. Nadat je alles goed bestudeerd hebt raden we je aan om proefvragen te doen.

Het is van belang dat jij klein vaarbewijs 1 & 2 in bezit hebt. Of opzoek naar watersportartikelen?

  1. Oefen voorbeeld examens

De instantie waarbij je klein vaarbewijs moet halen heet Vamex. De instantie zit verspreid over Nederland en heeft vestigingen in Zwolle, Den Bosch, Dordrecht Alkmaar en Zoetermeer. Vamex biedt op hun site hele goede examens af ter voorbereiding, kijk hier een keertje op en oefen deze.

  1. Neem de vragen goed door en lees ze geduldig

Het klinkt wederom weer logisch. Alleen worden hier elke keer nog vele fouten gemaakt. De vraagstelling is zeer lastig. Het lijkt er daarom ook wel op of je getest wordt op je Nederlands. Vaak zit het hem in de woorden mag en moet.

  1. Leer niet alleen de oefenexamens

Een veelgemaakte fout is alleen de examenvragen oefenen, je gaat het op deze manier niet redden. Het gaat erom dat je alles kent. Geen examen is hetzelfde dus je zult echt meer moeten kunnen dan alleen de examens. Leer ook de verschillende bootonderdelen

  1. Een klassikale cursus volgen

Het volgen van een klassikale cursus gaat jou zeker helpen bij het slagen van je vaarbewijs. Het slaginspercentage is beduidend hoger bij degene die de cursus hebben gevolgd.