tuin

Tips om je tuin gereed te maken voor de zomer

Wat je allereerst kunt gaan doen is de tuin omspitten en onkruid vrij maken. Anders kun je natuurlijk niet mooie planten en bloemen planten. Verder is het van belang om dode takken en bladeren weg te halen. Je kunt ook de tegels verder schoonmaken en de muur. Het is ook ideaal om je schuur wat op te ruimen. Hoe minder spullen je hebt, hoe beter het is om op te ruimen en schoon te maken. Als je gras hebt is het natuurlijk van belang om het gras te maaien. Als je al deze werkzaamheden hebt gedaan is het leuk om te bedenken welke bloemen of planten je wilt gaan planten in je tuin.

Bloemen en planten

Het is belangrijk om de grond te bemesten. Een rijke voedingsbodem zorgt voor sterke en stevige planten en bloemen. Je kan organische mest of natuurlijke mest gebruiken. Het is leuk om tulpen te planten of hyacinten. Die kunnen mooi uitkomen voor de zomer. Je kunt ook denken aan mooie planten zoals hortensia’s en salvias. Deze kunnen heel mooi staan in de tuin. Ook is het leuk om petunia’s te hebben in de tuin. Deze kun je mooi in potten of bakken doen en ophangen. Dat staat heel leuk en staat ook erg zomers. Je hebt ze in verschillende kleuren zoals roze, paars of wit. 

Ijsselstein Hovenier 

Ijsselstein Hovenier zorgt voor al jouw werkzaamheden in de tuin. De hovenier Waddinxveen kan je verder helpen met het opknappen van je tuin. Het is vooral leuk om je tuin op te knappen voor de zomer. Wij zullen je tips geven om je tuin gereed te maken voor de aankomende zomer. Vooral met mooi weer en met het komende EK is het natuurlijk leuk om in de tuin te zitten met familie en vrienden. Het is ook leuk om de BBQ te gebruiken.