Tips geluidsisolatie huis verbeteren

Tips om de geluidsisolatie in jouw huis te verbeteren

Door het groeiende aantal steden en de intense verstedelijking worden de geluiden steeds sterker en hinderlijker voor de mensen, zowel op het werk als in hun woningen, waardoor de gebouwen zich aanpassen aan deze groeiende vraag en de meest adequate geluidsisolatie bieden.

Hiervoor zijn er gelukkig akoestische toepassingen, materialen en eenvoudige aanpassingen die deze isolatie kunnen verbeteren. Om je in deze situatie te helpen, hebben we enkele tips voorbereid over hoe je de akoestische isolatie van jouw huis kunt verbeteren. Kijk eens aan!

Coating en decoratie

Een van de eenvoudigste onderdelen van de startende akoestische isolatie zijn de vloeren en de decoraties. Koude vloeren zijn niet het meest geschikt om akoestische isolatie te bieden, dus probeer warme vloeren zoals vinyl en laminaat te leggen, vermijd het leggen van houten vloeren omdat de aanraking geluid veroorzaakt.

Een andere akoestische toepassing om de akoestische isolatie te verbeteren is door middel van decoratie, door tapijten en meubels dicht bij de muur te plaatsen om de geluidsverspreiding te helpen verminderen, wat een eenvoudige en effectieve maatregel is.

Deuren en ramen

De meest geschikte deuren om te isoleren zijn de massieve, je moet niet kiezen voor holle en multiplex deuren, omdat dit model geen akoestische isolatie-eigenschappen heeft.

Voor de ramen, moet je kiezen voor dubbel of driedubbel glas modellen die helpen om de verspreiding van lawaai te verminderen, of als het huis al klaar is een manier om te minimaliseren is het gebruik van jaloezieën en gordijnen, bij voorkeur dikke stoffen.

Muren

Akoestische isolatie op de muur, kan worden beschouwd als een van de meest technische en efficiënte manieren om een meer geschikte omgeving te bieden. Voor buitenmuren kunt je een tweede wand met glaswolvulling maken om het geluid te verminderen, dit is de methode die in kantoren wordt gebruikt bij het bouwen van ruimten met gipskartonwanden om lawaai in omgevingen te vermijden.

Akoestische panelen

Een andere akoestische toepassingen die de markt biedt zijn geluidsisolerende panelen aan met materialen zoals glaswol, steenwol of polyurethaanschuim. Ze vermijden de verspreiding van geluid en dragen zo bij aan een stillere en productievere omgeving.

Naast de functionaliteit bieden veel bedrijven dit soort opties aan met een aantrekkelijk design. Op deze manier vervult het zijn rol van verbetering van de akoestiek zonder afbreuk te doen aan de esthetiek van het milieu.

Landschapsarchitectuur en groene muren

Naast het mooier en aangenamer maken van de omgeving, helpen de planten ook om het geluid te filteren en de akoestiek van jouw huis te verbeteren. Dit is een reden te meer om te wedden op landschapsarchitectuur, door bewust plantensoorten aan het project toe te voegen.

Een van de oplossingen die steeds vaker wordt toegepast is de groene muur of de verticale tuin. Het werkt als een goede geluidsisolatie, vermindert op natuurlijke wijze het stressniveau van de bewoners en draagt bij aan het welzijn.