dakrenovatie

Tijd voor een dakrenovatie

Is je dak beschadigd? Soms is het niet voldoende om je dak alleen te repareren, maar is een complete renovatie nodig. Gelukkig staat Dak XL voor je klaar! Dak XXL heeft als belangrijkste doel om de levensduur van je dak te verlengen tegen een betaalbare prijs. Wil je meer weten over dakrenovaties? In dit artikel lees je er alles over.

Wanneer moet je je dak laten renoveren?

Het begrip ‘dakrenovatie’ klinkt misschien een beetje vaag. Want wat is het precies en wanneer is het nodig? Een dakrenovatie kan in de vorm van een nieuwe dakbedekking. Als je huidige dakbedekking beschadigd of verouderd is, moet deze vervangen worden om nog meer schade te voorkomen. Ook wordt zo de kwaliteit van de dakbedekking verbeterd. Maar je kunt een dakrenovatie ook laten uitvoeren als er geen sprake is van schade. Het kan bijvoorbeeld als je een nieuwe dakkapel wilt plaatsen of zonnepanelen of isolatie aan wilt leggen. Ook kan een dakrenovatie uitkomst bieden als je je dakconstructie wilt laten vernieuwen.  

Wat wordt er gedaan tijdens de dakrenovatie?

Een dakrenovatie verloopt meestal volgens eenzelfde patroon. Bij de meeste dakrenovaties wordt de dakbedekking vernieuwd. In dit geval wordt eerst de oude dakbedekking verwijderd. Hierna wordt de nieuwe dakbedekking geplaatst. Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen. Zo heb je Bitumen dakbedekking en EPDM-dakafwerking. Bitumen dakbedekking wordt ter plaatste gemaakt en in stroken op het dak gelegd. EPDM-dakafwerking wordt daarentegen al op maat geleverd en vervolgens op het dak gelegd. Maar natuurlijk kun je ook kiezen uit dakpannen, riet, dakleien, metaal en pvc als dakbedekking. Als laatste wordt de dakbedekking netjes afgewerkt.

Wat zijn de voordelen van een dakrenovatie?

Dakrenovaties zouden lang niet zo populair zijn, als er niet een heleboel voordelen aan zaten. Het grootste voordeel van een dakrenovatie is het feit dat je kosten bespaart. Een dakrenovatie is goedkoper dan het volledig laten vervangen van je dak. Als je dak verouderd of beschadigd is, zullen er op een gegeven moment steeds meer reparaties moeten worden uitgevoerd, die natuurlijk allemaal geld kosten. Het laten renoveren van je dak door Dak XXL is even een investering, maar kost uiteindelijk minder dan al die losse reparaties. Bovendien kun je je dak gelijk laten isoleren, waardoor je op je energiekosten bespaart. De renovatie van het dak verhoogt ook de waarde van de woning.