Thuiswerkplek voordelen

Thuiswerkplek: de voordelen van werken vanuit huis

Vanuit huis werken zorgt voor een andere manier van werken dan werken op kantoor. Als je thuis een geschikte ruimte ter beschikking hebt die in te richten is als thuiswerkplek dan kan dat veel voordelen opleveren.

Voordelen van een thuiswerkplek

Thuiswerken levert vaak een aanzienlijke tijdwinst op want je bespaart de tijd die je doorgaans onderweg bent. Dit is beter voor het milieu en beter voor jou. Door niet te reizen heb je ook niet te maken met files en de nodige irritaties die daar vaak mee gepaard gaan. Autorijden brengt veelal stress met zich mee. Als je normaal gesproken met je eigen auto naar je werk gaat bespaar je ook de kosten van brandstof en de afschrijving van je auto. Je begint je werkdag niet met de hectiek van het woon-werkverkeer maar de kunt je de werkdag beginnen door in je eigen keuken een kop koffie te zetten en in alle rust van start te gaan met je werkzaamheden.

Bij thuiswerken ga je aan de slag in een voor jou vertrouwde omgeving die dan ook precies naar jouw wens kan worden ingericht. Je kunt je werkruimte voorzien van de nodige aankleding waardoor een ruimte als een slaapkamer ook echt de uitstraling van een kantoor krijgt. Om goed thuis te kunnen werken zijn een goede bureaustoel en een ergonomisch verantwoord bureau wel van belang om eventuele klachten te voorkomen en jou op een prettige manier je werk te kunnen laten doen.

Vanuit een voor jou bekende plek in eigen huis werken komt je concentratie vaak ten goede. Jouw huis is een voor jou veilige plek en een veilige plek biedt rust. Je zult veel minder afleiding ervaren en daarmee goed kunnen doorwerken. Er is geen sprake van collega’s die jouw kantoor komen binnenlopen om iets te vragen en je ervaart vaak minder storende omgevingsgeluiden. Dit maakt dat je productiviteit en concentratie kunnen toenemen. Daarbij is het wel van belang dat het thuisfront jou in staat stelt om in alle rust jouw werkzaamheden uit te voeren.

Waarschijnlijk zul jij je ook minder snel ziek melden als je thuis werkt. Je loopt niet het risico besmet te raken door een collega die verkouden is of op het werk rondloopt met griepachtige klachten. Bovendien ben je thuis op een dusdanig ontspannen manier aan het werk dat je over het algemeen weinig stress zult ervaren. Stress en klachten gaan vaak hand in hand. Neem de nodige pauzes en geniet van de voordelen die een thuiswerkplek je biedt.

Bron: Officetopper