stappenplan verhuizing

Het Ultieme Stappenplan Voor Jouw Verhuizing

Weet je dat er eigenlijk ongelooflijk veel komt kijken bij een verhuizing? Een verhuizing wordt namelijk vaak onderschat. Hierdoor zijn er dingen die over het hoofd gezien worden, wat kan zorgen voor de nodige chaos. Om dit te voorkomen vereist een verhuizing een zeer nauwkeurige planning. Hou er dan ook een zo duidelijk mogelijk stappenplan bij, zodat alles makkelijk verhuisd kan worden. Heb je hier een beetje hulp bij nodig? Volg dan onze volgende stappenplan en laat je verhuizing zonder enige ongemak verlopen!

1. Je kunt nooit te vroeg beginnen met het plannen van je verhuizing!

Er zijn bepaalde dingen die gedaan moeten worden tijdens een verhuizing die helaas moeten wachten tot op het laatste moment. Denk hierbij aan het inpakken van de gordijnen of het verhuizen van de meubels. Maar weet je dat er ook genoeg dingen zijn die ruim van tevoren geregeld kunnen worden? Als je er dus voor jezelf een soort van verhuisboekje bijhoudt en dingen op tijd regelt dan voorkom je dat alles zich opstapelt en voorkom je tegelijkertijd heel veel stress voor jezelf. Als allereerste stap is het misschien handig om een datum voor de verhuisdag in te plannen. Zo kun je alvast vrij/verlof nemen van je werk. Heb je besloten om een verhuisbedrijf in te huren voor je verhuizing? Dan moet je ook echt op tijd beginnen met het zoeken naar een geschikt verhuisbedrijf in jouw regio. Je kunt online vrijblijvende offertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven om daarna voor jezelf uit te zoeken welke je het meest geschikt vindt voor jóuw verhuizing. Zo kun je later ook samen met het verhuisbedrijf je verhuizing verder plannen en misschien zelfs om een draaiboek voor je verhuizing vragen. Heb je extra tips nodig om verhuisstress te vermijden? Lees dan dit artikel over verhuisstress.

2. Vóór de verhuizing; 1 maand

Heb je na het lezen van ons voorgaande tips besloten om een verhuisboekje voor jezelf te maken? Dan heb je deze nu waarschijnlijk al af en kun je alvast beginnen met de eerste punten uit het verhuisboekje. Loopt dit nog niet helemaal soepel en weet je gewoon even niet waar je mee moet beginnen? Bekijk dan ook even onze checklist verhuizen(LINK). Deze stappenplan voor het verhuizen kan je ook goed op weg helpen. De zaken waar je vaak direct mee kunt beginnen zijn administratieve zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wijzigingen die je door moet geven aan diverse instanties. Heb je ook al nagedacht over je lopende abonnementen in je oude huis? Abonnementen zoals internet/telefonie en tv? Wil je deze meenemen naar het nieuwe adres of heb je al uitgezocht dat je misschien goedkoper uit bent bij een andere provider? Dan kun je de oude abonnementen op zeggen, want als je dit vergeet te doen voor je oude woning moet je helaas onnodig doorbetalen. Verder moet je ook niet vergeten om je gas, water en elektra op te zeggen voor je oude woning. Maar je wilt in je nieuwe woning natuurlijk ook direct aangesloten zijn, dus kun je gelijk bij je (nieuwe)leverancier alvast je verhuisdatum doorgeven. Heb je trouwens kinderen en/of huisdieren? Dan is het misschien handig om voor op de dag van de verhuizing opvang voor ze te regelen. Zo voorkom je niet alleen verhuisstress bij jezelf, maar ook bij de kinderen en huisdieren.

2. Vóór de verhuizing; 1 week

Krijg je al stress bij de gedachte dat de verhuisdag eraan begint te komen!? Geen zorgen! Adem even goed in en bekijk alles even rustig van een afstand. Meubels verhuizen is gewoon een erg lastige klus die veel planning vereist, dus kost het je even de nodige tijd. Heb je het al veelte druk met de randzaken van de verhuizing? Dan kun je bij het verhuisbedrijf ook verhuizers inhuren die zich bezig zullen houden met het transport. Doe je het toch liever zelf? Controleer dan eerst de ruimtes zoals de zolder en garage. Hier staan vaak spullen die je niet meer gebruikt. Probeer dus in de dagen voor de daadwerkelijke verhuisdag goed voor jezelf uit te zoeken wat je mee wilt nemen en wat niet. De spullen die je niet mee wilt verhuizen kun je misschien online verkopen of anders op laten halen door een kringloopwinkel uit de buurt. Heb je nu een beetje uitgezocht welke spullen je wél mee wilt verhuizen? Dan kun je deze alvast inpakken. Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten wat voor en hoeveel verhuisdozen je nodig hebt.

Extra tip: vergeet ook geen afspraak te maken bij de gemeente voor het ophalen van uw grofvuil. Dan hoeft u uw grofvuil ook niet meer zelf weg te brengen!

3. De grote verhuisdag

De verhuisdag is eindelijk aangebroken! Omdat je nu natuurlijk goed voorbereidt bent kan de verhuisdag lekker soepel beginnen! Heb je de vorige maand opvang geregeld voor de kinderen en/of huisdieren? Zet deze dan meteen af bij de opvang and let’s go! Hierna kun je thuis trouwens ook even de lunch voorbereiden voor vandaag, dan hoef je je daar later op de dag geen zorgen over te maken. Heb je voor vandaag een verhuisbedrijf ingehuurd dan zullen de verhuizers op de afgesproken tijd bij je aanbellen. Heb je een extra service zoals in/uitpak service gehuurd bij het verhuisbedrijf? Dan hoef je verder niks meer te doen en zullen de verhuizers alles verder regelen. Heb je er toch voor gekozen om alles zelf in te pakken? Dan moet je wel alvast de verhuisdozen klaarzetten voor de verhuizers zodat zij alles gelijk in de verhuiswagens kunnen laden. Is je oude woning aan het einde van de dag leeg? Loop dan nog even een keer door de woning heen om te kijken of je niks bent vergeten. Controleer of alle ramen dicht zijn en doe alle lichten uit. Nu kun je met een gerust hart vertrekken naar je nieuwe woning.

4. De eerste dagen na de verhuizing

Je spullen staan in je nieuwe woning en je kunt beginnen met uitpakken. De eerste periode na de verhuizing is vaak even heen en weer schuiven met alle dozen en spullen. Je wilt natuurlijk eerst even uitzoeken waar alle spullen naartoe moeten en hoe je het huis wilt inrichten. Dit is iets wat gewoonweg veel tijd in beslag zal nemen. Raak dan ook niet meteen in paniek en neem je tijd. Het is ook nog eens de leukste taak van het verhuizen, dus probeer ervan te genieten. Vergeet niet om ook nog even je checklist na te lopen. Kijk even goed na of je alles hebt kunnen afvinken, want je wilt geen belangrijke taken vergeten. Heb je alles afgerond? Dan kun je nu heerlijk beginnen met het genieten van je nieuwe woning. Bel ook even bij de buren aan zodat jullie kennis kunnen maken. Een goede start is namelijk al het halve werk…