tuingaas plaatsen

Stap voor stap tuingaas plaatsen voor een tuinafscheiding

Maak een fraaie tuinafscheiding met tuingaas, om te voorkomen dat bijvoorbeeld kinderen of huisdieren van je erf rennen. Daarbij helpt de tuinafscheiding te voorkomen, dat dieren van de buren of voorbijgangers in je tuin komen. Het fijne aan tuingaas is het feit, dat je hier verschillende soorten klimplanten tegen op kunt laten groeien. Denk aan de klimop! Dit artikel biedt je een stappenplan, die van pas komt bij het plaatsen van een tuinafscheiding met tuingaas.

Stap 1: draad spannen en gaten graven

De eerste stap in het plaatsen van een tuinafscheiding is het spannen van een draad. Dit is het makkelijkst, wanneer je gebruik maakt van piketpaaltjes. Meet vervolgens de hoogte van het tuingaas wat je wilt gaan gebruiken. Trek de hoogte af van de palen waaraan het gaas bevestigd wordt, om precies te weten hoe diep de gaten voor deze palen moeten zijn.

Tip: zorg dat het tuingaas straks circa 5 centimeter boven het gazon uitkomt. Zo kun je het gazon blijven maaien. Dit geldt niet voor tuinafscheidingen waarbij een boordsteen aan de onderzijde gebruikt wordt.

Stap 2: de palen plaatsen voor je tuinafscheiding

Nadat je de gaten voor de palen van je tuinafscheiding gegraven hebt, kun je de palen zelf plaatsen. Zorg dat deze stevig staan, om te voorkomen dat het tuingaas omvalt als kinderen hieraan trekken. Je kunt de palen het beste met een hamer in de grond slaan. Controleer altijd of de palen waterpas staan en voorzie deze van een fundering van snelcement. Zeker bij de hoekpalen is dit belangrijk. Bij tussenpalen kun je een tegel onder de paal leggen om verzakking te voorkomen.

Stap 3: het tuingaas aan de palen bevestigen

Nu de palen voor de tuinafscheiding staan, is het zaak om het tuingaas aan deze palen te monteren. Doe dit pas op het moment dat het snelcement goed uitgehard is. Er zijn speciale klemmetjes verkrijgbaar, waarmee je het tuingaas eenvoudig aan de palen kunt klemmen. Zorg dat het tuingaas per paaltje op dezelfde hoogte bevestigd wordt, om te voorkomen dat deze schuin begint te lopen. Met een spanklem kun je het gaas eenvoudig strak spannen tussen de verschillende palen.

Direct aan de slag met het maken van een tuinafscheiding? Koop gemakkelijk en voordelig tuingaas bij Giga-Gaas.nl. Dé specialist op het gebied van gaas en afrastering.