Staafbranders lekkere geur in huis

Staafbranders gebruiken om een lekkere geur in huis te verspreiden

Als je van een huis houdt waar het altijd lekker ruikt, zijn er verschillende manieren om dat doel te bereiken. Wanneer het in je woning echter niet prettig ruikt, is het natuurlijk van belang om de oorzaak hiervan te achterhalen en aan te pakken. Belangrijk is het in elk geval om dagelijks goed te ventileren, dat wil zeggen minstens 15 minuten per dag. Verder kunnen vuilnisbakken, afvoerputjes, huisdieren en keukenluchtjes en zelfs vochtproblemen voor een minder aangename reuk zorgen.

Vervolgens is het mogelijk om staafbranders te gebruiken om heerlijke aroma’s te verspreiden binnen je eigen woning. Gelukkig kun je met staafbranders eenvoudig en snel een lekkere geur in huis verspreiden. Een geurstaafje is een samenstelling van diverse aromatische, natuurlijke stoffen die aangestoken een aangename geur verspreid.

We geven je daarom graag wat tips over diverse geuren en geurstaafjes. De beste geurstaafjes bevatten geen kern van bamboe of hout, maar bestaan enkel uit aromatische en natuurlijke stoffen. Het geurstaafje wordt verticaal gebrand. Je kunt hiervoor een speciale staafbranders aanschaffen maar je kunt ook een leuk vaasje met wat los zand vullen en de wierook hierin steken.
Behalve het verspreiden van een heerlijke geur heeft de aroma nog meer positieve eigenschappen. Zo heeft de universiteit van Freiburg onderzocht of de geur van de staafjes kan helpen bij studeren of leren. Het onderzoek toonde aan dat wanneer er met de geur van wierook werd gestudeerd en er aansluitend ook met de geur van wierook werd geslapen, het leerproces met 30% verbeterde.

Dit helpt je ook om tot rust te komen.

Voor iedere situatie en ruimte is er een unieke geur die geschikt is om het geurprobleem aan te pakken. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden op een rij gezet:

De keuken

Tijdens het koken, bijvoorbeeld van spruitjes of boerenkool, kunnen er nare geurtjes ontstaan. Dit kun je compenseren door te kiezen voor lichte, natuurlijke geuren. Wierook met de geur van citronella, passiebloem of rozen en viooltjes doen het goed in de keuken.

De woonkamer
In de woonkamer kun je in principe elk geur verspreiden die je aangenaam vindt. Maar vinden je huisgenoten of je bezoek deze geur ook aangenaam? Wanneer je voor zachte bloemengeuren kiest, bijvoorbeeld lotus, zit je altijd goed. Voor wat romantiek kun je een geur op basis van exotisch hout, zoete specerijen of vanille toepassen.

De badkamer
Ook de badkamer is erg geschikt om wierook te branden. Je kunt het beste voor een schone en frisse geur kiezen, bijvoorbeeld eucalyptus. Heb je de luxe van een ligbad? Als je in bad gaat kun je bijvoorbeeld voor een rustgevende geur zoals lavendel, kamille, jasmijn, sandelhout of patchoeli kiezen. Met de geur sinaasappel ontspan je helemaal.

De slaapkamer
Kies in je slaapkamer voor een geur die je stress vermindert en je nachtrust bevordert. Lavendel en kamille zijn hier de beste geuren.