zwembad renoveren

Renoveren van je huidige zwembad

Ben je een aantal jaren zwemplezier wel een beetje uitgekeken op je huidige zwembad of is het nu simpelweg tijd geworden om het zwembad te renoveren of een nieuw zwembad te nemen? Hierbij wordt vaak de voorkeur gegeven aan het renoveren van het zwembad omdat de grootste kostenpost het aantal uren wat betreft wat gemaakt moet worden. Dit is bij het aanleggen van een nieuw zwembad vele malen meer dan bij het renoveren van een zwembad. 

Komt je zwembad in aanmerking voor een renovatie

Wil je weten of je huidige zwembad in aanmerking komt voor renovatie of dat er een compleet nieuw zwembad moet worden aangelegd. In principe is het antwoord op de vraag of het zwembad te renoveren is zonder het maken van een nieuw ontwerp of het aanvragen van een vergunning bij de gemeente is vaak eigenlijk altijd ja. Twijfel je hierover dan is het verstandig om een expert op het gebied van zwembad renovaties in te schakelen, zodat deze naar jouw huidige zwembad kan kijken en tevens direct een offerte op maat kan maken. 

Wanneer je huidige zwembad laten renoveren? 

Het onderhoud aan het zwembad en aan de technische installatie is zeer belangrijk om de levensduur van een zwembad te verlengen. Je bent dus als gebruiker zelf voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor de levensduur van je zwembad. Het renoveren van een zwembad komt voornamelijk voor op het moment dat het zwembad niet meer up to date is of dat het zwembad kampt met achterstallig onderhoud. Dit hoeft echter niet de enige reden te zijn. Wellicht ben je inmiddels al behoorlijk uitgekeken op de huidige folie van het zwembad of is het verouderd. Dan wordt er vaak alsnog gekozen om de expert in te schakelen om het zwembad na te laten kijken en waar nodig het zwembad te vervangen.