Populairste grind- en splitsoorten

Populairste grind- en splitsoorten

We kunnen er niet meer omheen, grind en split ligt overal. Vroeger, waar je veel groen in de tuinen zag zie je tegenwoordig steeds meer sierstenen. Omdat er zoveel keuze is en zoveel stijlen helpen wij je een handje op weg.

Grind

Het reguliere grind, het ronde gesteente met aardetinten. Dit grindsoort is dan ook het meest voorkomend en wordt veel gebruikt bij huizen als oprij pad. Door de ronde stenen is het kindvriendelijk, zakt het water goed door en beweegt het prettig mee wanneer je eroverheen loopt. Je hebt grind in lichtere varianten en donkere.

Basalt split

Dit grijze hoekige split soort is enorm in opmars en wint de laatste jaren veel populariteit. Het moderne split soort zie je veel bij nieuwbouw en strakke inrichtingen. Het is goed als decoratie/siergrind te gebruiken voor in de tuin maar ook in bloembakken is het goed toe te passen. Het hoekige karakter biedt een stoer doch warm uiterlijk.

Jura split

Wil je graag afdwalen naar de Zuid Europese sferen? Dan is jura split een enorm goede keuze. Het geel achtige split is warm van kleur en goed te combineren met strakke betonnen tegels. Vaak zien we jura split als opvulling van een tuin maar als wandelpad misstaat het absoluut niet. Het gele karakter geeft je tuin niet alleen een warme sfeer, het maakt het ook nog een een stuk ruimtelijker.

Ardenner split

We haalden basalt split al even aan. Ardenner en basalt split hebben bijzonder veel van elkaar weg. Het lijkt gitzwart wanneer het nat wordt en antraciet/grijs als het droog is. Het verschil tussen beide is de glans die ardenner split over zich heeft ten opzichte van basalt. Het geeft een wat speelser karakter en oogt daardoor minder koud. Daarnaast is ardenner split door het gladdere karakter ook zeer vergefelijk voor wanneer je eens valt op de splitlaag.