Poederkleuren de nieuwste trend!

Poederkleuren: de nieuwste trend!

Poederkleuren zijn de trend van het moment. Al ken jij ze misschien beter als pastelkleuren. Het handige aan pastelkleuren is dat ze bijna in elke interieurstijl wel passen, van modern tot klassiek.

Overal poederkleuren

Je ziet ze dan ook overal tegenwoordig. Niet alleen in interieurs, maar ook in de mode, grafisch ontwerp online, en in de kunst zie je tegenwoordig overal pastelkleuren. Denk bijvoorbeeld maar aan de schilderijen van Picasso.

Hoe gebruik je poederkleuren?

Toch vinden veel mensen moeilijk om met pastelkleuren te werken. Hier volgen enige tips om je op weg te helpen:

Voor het perfecte zomergevoel kun je een pastel gekleurd tafelkleed of tafelaccessoires  aan je interieur toevoegen.  Zo betrek je je tuin bij je interieur. In de natuur barst het immers ook van de pastelkleuren.

Gebruik je poederkleuren in een interieur,  beperk je dan tot 2 of 3 terugkerende kleuren.  dit om het rustig te houden.  Wanneer je meer kleuren gebruikt wordt het snel ‘schreeuwerig’.

Een perfecte manier om kleur toe te voegen aan de ruimte zonder te hoeven schilderen is accessoires toevoegen in bijvoorbeeld pastelkleuren. Denk aan vazen, kussens, en andere accessoires. Let erop dat je matchende kleuren kiest.

Een andere manier om pastelkleuren aan je interieur toevoegen is een zogenaamde feature-wall. Schilder je een wand in de kamer in je favoriete pastelkleur. Een andere manier is een van je meubels te vervangen voor een pastelkleurige alternatief, bijvoorbeeld je bank. Hou het bij een item dat de aandachtstrekker wordt.Voor de echte creatieveling onder ons: probeer zelf een kunstwerk te maken met pastelkleuren en voeg dit aan je interieur toe voor die persoonlijke touch.