Overlast van buren

Overlast van buren? Dit helpt!

Iedereen heeft ze wel eens. Vervelende buren die aldoor luid zijn. Soms kun je er weinig aan doen. Er zijn immers huizen met dunne muren en als je dan onder- of bovenburen hebt dan kun je soms zelfs hun horen lopen. Dat kan nogal verstorend zijn als je lekker wilt relaxen in jouw huis. Gelukkig zijn er enkele dingen die je zelf kunt doen, zonder elke keer te hoeven klagen bij je buren.

Geluiddempende panelen

Als jouw buren veel luide muziek afspelen, dan is het vervelend dat je alles hoort door jouw dunne muren. Je kunt elke keer naar je buren gaan om te vragen of het zachter kan, maar je hebt al zelf snel door dat het vervelend wordt. Niet alleen voor jouw buren, maar ook voor jezelf. Niemand heeft zin om elke keer te gaan klagen bij de buren.

Voor geluidsoverlast heb je speciale geluiddempende panelen die je kunt gebruiken. Er zijn ook andere dingen die kunnen helpen om geluid te dempen. Zo helpen stoffen meubels en tapijten ook. Helaas hebben stoffen meubels en tapijten een limiet. Daarom zul je al snel bij echte geluidsoverlast moeten kijken naar geluiddempende panelen. Dit is echter wel een investering, dus zorg ervoor dat je zeker weet dat het nodig is.

Otoplastieken

Als je écht veel geluidsoverlast hebt kun je investeren in een paar otoplastieken. Dit zijn oordoppen die geluiddempend werken. Je kunt standaard otoplastieken vinden of je kunt otoplastieken laten aanmeten. Je hebt zelf de keuze uit harde of zachte oordoppen. Daarnaast is het minder ingrijpend dan het plaatsen van geluiddempende panelen. Natuurlijk kun je ook gewoon normale oordoppen gebruiken. Deze zullen alleen niet altijd lekker zitten in vergelijking met otoplastieken op maat.

Uiteraard zijn oordoppen alleen een tijdelijke oplossing, dus bij regelmatige overlast zul je toch naar een andere mogelijkheid moeten kijken.

Een goed gesprek

Natuurlijk is er een nog simpelere oplossing: een goed gesprek met de buren. Als jullie onderling erover uit kunnen komen wanneer er bijvoorbeeld wel of niet harde muziek gespeelt mag worden. Zo hoeft geen van beide partijen te investeren in verschillende geluiddempende producten. Je houdt er ook nog eens een betere relatie met de buren aan over. Je wilt uiteindelijk wel gewoon blijven wonen waar je zit en dan is het wel zo fijn dat je niet continu ruzie hebt met de buurman of buurvrouw.

Hopelijk kun je hiermee een stuk fijner wonen met minder geluidsoverlast. Succes!