Ook tijdens je studie tijd in stijl wonen

Ook tijdens je studie tijd in stijl wonen

Als je na de zomer weer naar de hogeschool of universiteit gaat, is het makkelijk om het decoreren opzij te zetten om je energie aan andere dingen te besteden. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat je ruimte functioneel en leefbaar is, en dat je je tijd in je nieuwe kamer goed kunt doorbrengen. Je wilt een ruimte die daadwerkelijk nuttig is, zowel academisch als sociaal. Er zijn een paar eenvoudige manieren om een goed ontworpen studentenkamer of appartement te maken dat aan al je behoeften voldoet.

Bespaar ruimte met slimme trucs

Of je nu in een kamer zit of in je eerste appartement, je zult waarschijnlijk weinig ruimte hebben. Daarom moet je op zoek gaan naar ruimtebesparend woonkamer meubilair dat een taak kan uitvoeren zonder je ruimte over te nemen. Heb je een extra tafelblad nodig om te werken of te eten? Sofa-tafel combinaties in een C-vorm werken perfect om je een extra werkruimte te geven die je nodig hebt zonder je kamer te overbelasten. Ze kunnen ook netjes in de zijkant van je bank worden weggestopt als je klaar bent. Als je geen ruimte hebt voor al je spullen, jassen en andere gezellige stoffen, gebruik dan een ladder om je dekens op te bergen. Door een ladder tegen een muur te leunen bespaar je de ruimte die een dressoir of ladeset je zou kosten, terwijl je er ook nog eens trendy uitziet. Het geeft je ook de kans om van je favoriete dekens een mooi stijlvol item te maken!

Gebruik meubels die voor meerdere dingen gebruikt kunnen worden

Laat je meubels extra werk verrichten door meubilair te kiezen dat meer dan één taak uitvoert. In feite kan een dubbele spiegel/plank in een woonsituatie waar je een badkamer deelt, je een ruimte geven om toiletartikelen of andere spullen op te bergen op een meer besloten locatie. Wat betreft de zitplaatsen, kijk naar stoelen, voetenbanken en banken die extra opslagruimte bieden. Velen hebben opslagruimte onder en binnenin, zodat je je organisatie kunt maximaliseren in je kleine schoolruimte.

Inspireer jezelf met decoratie

Niets maakt dat je na de les een dutje wilt doen meer dan een lege muur en een saaie kamer. Speld dingen op die je gelukkig maken, zoals motiverende spreuken of foto’s van plaatsen die je hebt bezocht (of wilt bezoeken!). Het personaliseren van je ruimte kan een ruimte laten voelen alsof deze echt van jou is, in plaats van een tijdelijke tussenstop. Het kan je ook inspireren om te werken of te creëren als je je er misschien niet goed bij voelt. Een goed ingerichte ruimte kan ook een punt van trots voor je worden om met je vrienden te pronken, zowel nieuw als niet zo nieuw.