Onderhoud van een grote tuin

Onderhoud van een grote tuin

Wanneer je naast je woning beschikt over een grote tuin is het belangrijk dat je regelmatig onderhoud doet aan de tuin. Vooral wanneer dit in een grote tuin wordt verzaakt zal dit sneller een slordige en onverzorgde indruk achter laten. Daarbij is het ook zonde van de tijd en investering die je er al eerder hebt ingestoken. Warentuin geeft daarom ook een aantal tips voor het onderhoud van een grote tuin.

Groot onderhoud in de winter

Het ideale moment om wat groter onderhoud uit te voeren is in de winterperiode. De meeste planten zijn dan namelijk in rust en groeien voorlopig niet verder totdat de lente zich weer laat zien. Het is daarom het ideale moment om nu de struiken te snoeien. De sapstroom in de bladeren en takken ligt dan namelijk stil waardoor ze niet snel zullen teruggroeien.

Keuze van planten

Als je een grote tuin hebt, zul je logischerwijs vaak ook meer planten hebben. Het is daarom ook belangrijk om te weten wat deze planten betekenen voor het onderhoud ervan. Zo hoef je bij vaste planten eigenlijk bijna nooit om te kijken. Deze hoeven namelijk niet vaker dan 2x per jaar worden gesnoeid te worden. Als je een behoorlijke oppervlakte moet onderhouden is altijd wel makkelijk om meer dit soort planten te hebben. Je kan er ook voor kiezen om eenjarige planten te nemen. Dan heb je eigenlijk maar 1x per jaar wat te doen en dat is het vervangen van deze planten voor nieuwe eenjarige planten.

Bodembedekkers in je tuin

Het verwijderen van het onkruid in je tuin is misschien wel het meeste vervelende onderdeel van het onderhoud in je tuin. Voor lange tijd in een gebogen houding of zittend op een koude ondergrond. In de grond zelf is dat wat gemakkelijker door het vervolgens weg te harken. Je kan er echter ook voor kiezen om een bodembedekkende plant te nemen. Dan zorgt deze plant er eigenlijk zelf voor dat hier geen onkruid meer zal ontstaan en hoef je in ieder geval daar niet meer om te kijken naar onkruid.