Nieuwe vloer kopen

Nieuwe vloer kopen

Vloeren bepalen de sfeer in huis of op kantoor. Ze vormen de basis van ieder interieur. Er is genoeg keus en er zijn veel diverse vloeren beschikbaar. Als je een nieuwe vloer gaat kopen wil je uiteraard graag weten welke vloeren beschikbaar zijn. Dit artikel geeft informatie over een aantal geliefde vloeren.

Een laminaatvloer
Laminaat is al jarenlang zeer geliefd en een populaire vloer. Het lijkt op echt hout en de aanschaf past binnen ieder budget. Laminaat is een duurzame vloer en beschikt over sterke toplaag. Een laminaatvloer is bovendien niet moeilijk om te leggen omdat deze beschikt over een kliksysteem. Veel laminaat soorten kunnen prima tegen vocht en hebben krasbestendige eigenschappen.

Lamelparket lijkt op een laminaatvloer. Lamelparket bestaat echter uit meerdere lagen. De bovenste laag is de toplaag, en deze bestaat uit hardhout. De onderlaag wordt gemaakt van multiplex en bestaat veelal uit beuken of hardhout.

Een PVC vloer
PVC vloeren zijn praktisch, onderhoudsvriendelijk en komen goed tot hun recht in bijna iedere ruimte van het huis. PVC vloeren zijn bovendien waterbestendig en goed geschikt voor vloerverwarming. PVC vloeren zorgen voor een goede geluiddemping en zijn daardoor uitermate goed geschikt voor bijvoorbeeld een appartement. Deze vloer is in meerdere kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Vaak is de PVC vloer niet te onderscheiden van een houten of stenen vloer.

Een massief houten vloer
Massief houten vloeren zijn in eerste instantie vaak onbehandeld. Dit zorgt ervoor dat je de vloer geheel naar eigen wens kan laten leggen. De vloer van echt hout kan in de was, olie of lak worden gezet. Daarnaast is een massief houten vloer in elke kleur beschikbaar. Een massief houten vloer heeft een robuuste uitstraling inclusief noesten en nerven. Massief houten vloeren zijn gemaakt van zwaar hout en vaak van goede kwaliteit.

Een tegelvloer in diverse variaties
Een tegelvloer beschikt over diverse designs om uit te kiezen. Als je een nieuwe vloer gaat kopen is het goed om te weten welk materiaal het beste bij je past. Er is genoeg keus om een geschikte uitstraling te kunnen realiseren.

Natuursteen is authentiek en geen tegel is hetzelfde omdat je kiest voor een natuurproduct. Natuursteen is verkrijgbaar in meerdere soorten natuursteen.

Marmeren tegelvloeren zijn erg populair en zeer bekend onder de vloeren. Ze stralen luxe en elegantie uit in je interieur.

Graniet is bijna tijdloos te noemen. Het zijn tegels van robuuste kwaliteit, met duurzame eigenschappen. De granieten tegelvloer kan bovendien erg lang meegaan.

Bron: Schilder-inutrecht.nl