Nieuwe ramen en deuren nodig

Nieuwe ramen en deuren nodig? Ontdek de soorten en kosten!

Wil je meer weten over ramen en deuren, en nog beter gezegd het vervangen hiervan? Dan ben je hier op het juiste adres. Lees hier alles over de kosten en de verschillende soorten ramen en deuren om erachter te komen wat het beste is voor jou!

Soorten ramen en deuren

Wanneer we het hebben over de verschillende soorten ramen en deuren betekent dit vaak het materiaal. Er zijn namelijk een aantal materialen waar je uit kunt kiezen op dit gebied. Daarnaast heb je ook verschillende typen, denk hierbij aan schuiframen of dakramen.

Materialen:

Plaatsen Ramen Prijs
PVC € 180,- tot € 400,-
Aluminium € 550,- tot € 900,-
Houten € 250,- tot € 500,-
Plaatsen Deuren Prijs
PVC € 500,- tot € 700,-
Aluminium € 600,- tot € 900,-
Houten € 500,- tot € 750,-

Typen:

  • Draai-kiepraam. Dit is een raam dat op twee manieren kan opendraaien. Namelijk horizontaal en verticaal.
  • Schuifraam. Deze staat misschien beter bekend als schuifdeur, omdat het vaak een groot raam is wat gebruikt wordt als achterdeur. Maar je kunt ze ook in het klein krijgen.
  • Vast raam. Oftewel een standaard raam, maar wel eentje die niet open kan.
  • Valraam. Dit soort ramen worden vaak gebruikt om kleine ruimtes mee te verluchten. Denk hierbij aan een toilet of badkamer. De ramen kunnen namelijk naar binnen gekanteld worden.
  • Dakraam. De naam zegt het al. Een raam in het dak. Dit kan zowel een valraam zijn of een lichtkoepel. Het hangt vaak af van het dak.
  • Binnendeuren en buitendeuren. Binnendeuren zijn vaak lastig te vinden omdat ze bij het interieur moeten passen en een voor of achterdeur moet sterk zijn om inbraken te voorkomen.

Beglazing

Bij een raam hoort natuurlijk ook glas. En ook op dit gebied zijn er een aantal keuzes die je kunt maken. Dubbelglas is hierbij natuurlijk het populairst en sinds een aantal jaren verplicht. Enkel glas kun je dus alleen nog krijgen voor garages, tuinhuisjes en binnendeuren.

Dubbel glas heeft namelijk veel voordelen en isoleert veel beter dan enkele glazen. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere mogelijkheden waar je uit kunt kiezen.

Hoogrendementglas bijvoorbeeld. Dit is een glassoort wat ontzettend goed isoleert. Je hebt ook nog HR+, of zelfs HR++. Elk plusje geeft dan dat het nog beter isoleert dan het andere. Het is vaak driedubbel glas met daartussen spouw.

Zonwerend glas is ook nog een optie en ideaal voor veranda’s en woningen met grote ramen. Zo wordt het huis niet te warm in de zomer.

Geluidswerend glas is perfect voor iedereen die op plekken woont met veel geluidsoverlast. Denk bijvoorbeeld aan een treinstation of een snelweg.