nieuwe bureaustoel kopen waarop letten

Nieuwe bureaustoel kopen: op deze punten moet je letten!

Tegenwoordig zijn bijna alle werkplekken op kantoren in Nederland op een ergonomische manier ingericht. Een ergonomische werkplek voor iedere werknemer is enorm belangrijk om vervelende lichamelijke klachten te voorkomen. Ook voor thuiswerkers is een goede zithouding tijdens het werken essentieel. Voor iedereen die van plan is om een nieuwe bureaustoel te kopen geven wij in dit artikel handige tips op welke punten je moet letten.

1. Kwaliteit

Bij het kopen van een bureaustoel is het natuurlijk belangrijk om te kiezen voor een stevige en stabiele bureaustoel. Je wilt natuurlijk dat een bureaustoel jarenlang meegaat. Ook voor bureaustoelen geldt: goedkoop is duurkoop. Het is dan ook van belang om te beoordelen of een stoel stevig aanvoelt en van welke materialen de stoel is gemaakt. Een mechaniek van staal gaat bijvoorbeeld veel langer mee dan een van kunststof.

2. Ergonomie

Bij een ergonomische bureaustoel zijn alle leuningen naar je lichaam af te stellen, waardoor het mogelijk is om de bureaustoel zo in te stellen dat je in een gezonde houding kunt werken. Een ergonomische bureaustoel is in hoogte verstelbaar en heeft verstelbare leuningen. Zo is bijvoorbeeld de rugleuning en armleuningen verstelbaar, maar ook de zitting kan verstelbaar zijn.

3. Comfortabele zitting

Een bureaustoel kan natuurlijk gemaakt zijn van stevige materialen en ergonomisch zijn, maar dat wil niet altijd zeggen dat jij er comfortabel urenlang op kunt zitten. Bij het kopen van een bureaustoel is het dan ook belangrijk om er erop te letten of de zitting comfortabel is. Vraag bij de verkoper of het mogelijk is om de stoel een aantal dagen te proberen. Na een werkweek van 30 á 40 uur kan je zelf goed beoordelen of je lichamelijke klachten ervaart of niet. Ervaar je geen lichamelijke klachten? Dan is de bureaustoel hoogstwaarschijnlijk goed afgesteld en heeft die voor jou een comfortabele zitting.