vloer woonkamer

Mooie en gemakkelijke vloeren voor in de woonkamer

Een mooie en eenvoudig te onderhouden vloer voor in de woonkamer, wie wil dat nou niet? Niemand heeft de tijd om uren werk te steken in het onderhouden van een vloer en zelfs als je dat had, heeft niemand daar veel zin in. Er zijn een aantal mogelijkheden als je graag een mooie vloer in de woonkamer wilt die ook nog eens gemakkelijk te onderhouden valt. Een houten vloer of een gietvloer. Beide opties komen met veel voordelen. 

Soorten houten vloeren 

Houten vloeren zijn er in verschillende soorten. Niet alleen zijn ze er in verschillende soorten kleuren, zoals donker en licht hout, ook de legtechniek verschilt. Zo kan je een houten vloer leggen met planken, maar evengoed kan je kiezen voor een visgraatvloer en een Hongaarse punt vloer. Allemaal dezelfde soorten vloer maar op een andere manier gelegd. Door speciale legtechnieken toe te passen wordt er voor gezorgd dat een houten vloer niet kan gaan werken waardoor er scheuren en barsten zouden kunnen ontstaan. 

Houten vloer onderhouden 

Een houten vloer heeft onderhoud nodig want anders zie je heel snel slijtage. Gelukkig is de manier van een houten vloer onderhouden heel gemakkelijk. Het enige dat je hoeft te doen is er door gaan met een stofzuiger en af en toe eens dweilen met een milde zeep. Voor het onderhouden van een houten vloer bestaan speciale reinigingsproducten, ook om de houten vloer om de zoveel tijd eens een extra reinigingsbeurt te kunnen geven. Zo gebruik jij de juiste producten en kan jij jarenlang genieten van een prachtige vloer! 

Gietvloer in de woonkamer? Goede keuze! 

Een ander soort vloer dat erg populair is voor in de woonkamer, is een gietvloer. Een gietvloer is een vloer dat in één stuk wordt gegoten en waardoor je dus geen naden of voegen hebt. Dit maakt dat je niet alleen een stijlvol geheel hebt, maar dat de vloer eenvoudig te onderhouden is. Kijk op https://www.gietvloer-utrecht.nl om te kijken wat voor soort gietvloeren er zijn en om te weten te komen wat het kost om in jouw woonkamer een gietvloer te leggen.