Mooie airconditioning systemen in je huis

Mooie airconditioning systemen in je huis

Een airco kan voor veel mensen nogal een doorn in het oog zijn, en daarom schaffen veel mensen het niet aan. Toch zijn er tegenwoordig genoeg opties om airconditioning op een mooie manier in je interieur te verwerken. Met de strakke, moderne designs hoeft een airco geen lelijk object meer in je huis te zijn, maar juist een fijne aanvulling. In deze blog lees je alles over verschillende airconditioning systemen, en over hoe je die op een mooie manier in je woning kan verwerken.

Split airco’s

Split unit airco’s zijn airconditioning systemen waarbij je een binnen- en een buitenunit hebt. Op deze manier staan de lawaaierige onderdelen buitenshuis en heb je enkel het luchtblazende gedeelte binnen in je woning hangen. Dit scheelt lawaai, en doordat de motor buiten hangt scheelt het ook ruimte. De binnenunit kan een strakke moderne unit zijn, in bijvoorbeeld wit of zwart. Je kan de binnenunit zo kiezen dat die past bij het interieur van je huis. De buitenunit kan je hangen op een plek waar die nauwelijks zichtbaar is, zodat je deze ook niet vanuit je tuin kan zien. Een veel gebruikte plek voor de buitenunit is het dak van woningen.

Een ingebouwd aircosysteem

De mooiste manier om airconditioning in je woning te verwerken is door een ingebouwde airco in te bouwen. Bij in inbouw airco zie je alleen het rooster waar de koele lucht doorheen geblazen wordt, en dit kan je zelfs nog zo inbouwen zodat het minimaal zichtbaar is. Je kan de inbouw airco in een valse muur plaatsen, of in een verlaagd plafond.

Een mobiele airco

Een mobiele airco is niet heel erg mooi wanneer die in je woning staat, maar het grote voordeel is wel dat je deze op elk moment weer weg kan zetten. Hierdoor heb je alleen zicht op de airco als je hem ook daadwerkelijk gebruikt. Dit kan een goede optie zijn als je de airco bijvoorbeeld alleen in hele warme zomerweken gebruikt. Bovendien is een mobiele airco veel goedkoper dan ingebouwde airco’s. Let wel op dat je bij een mobiele airco altijd een doorgang naar buiten open moet laten, zodat de warme lucht daaruit geblazen kan worden.