tuinplanten

Met tuinplanten een mooie natuurlijke tuin creëren

Misschien ben je niet helemaal tevreden met je tuin. Wellicht wil je van jouw tuin een mooi natuurlijk geheel maken. Of ben je de tuin helemaal zat en wil je compleet iets anders? Door nieuwe tuinplanten aan je tuin toe te voegen krijgt deze direct een geheel ander aangezicht, zonder dat je de hele tuin overhoop hebt liggen.

Ook in de winter groen in de tuin

Ligt jouw tuin er in de winter ook een beetje troosteloos bij? Sombere, bruine kleuren, verdorde planten en kale bomen zorgen ervoor dat jouw tuin er niet heel fraai uitziet in het najaar. Door hier en daar groenblijvende tuinplanten te planten, geef je de tuin weer wat kleur. Deze planten zijn winterhard en blijven de groene bladeren ook in de winter behouden. Naast groenblijvende tuinplanten zijn er ook groenblijvende haagplanten. Zo profiteer je in het najaar ook van een groene, dichte en beschutte haag. De groene haag zorgt er niet alleen voor dat je tuin er wat minder troosteloos uitziet in het najaar, maar zorgt tevens voor privacy, ook in de wintermaanden.

Meer kleur met tuinplanten

In de zomer wil je genieten van een vrolijk gekleurde tuin. Kies dan ook voor vrolijke tinten in de tuin. De bloeiperiode van planten is vaak verschillend. De meeste planten bloeien in de zomer, maar er zijn ook planten die juist in de herfst of het voorjaar al bloeien. Bij een juiste keuze kun je dus het hele jaar door genieten van een mooi gekleurde tuin. Daarnaast verschilt de bloeitijd ook per plant. De ene plant of struik bloeit slechts enkele dagen, terwijl de andere tuinplant juist een periode van weken bloeit.

Weinig onderhoud dankzij bodembedekkers

Ontbreekt het jou aan groene vingers? Dan zijn bodembedekkers een goede keuze voor jouw tuin. Met bodembedekkers vul je de lege plekken in je tuin op en krijgt onkruid weinig tot geen kans meer om te groeien. Daarnaast zijn bodembedekkers er ook in allerlei kleuren. Hiermee wordt jouw tuin een vrolijk plaatje, dat weinig onderhoud nodig heeft. Kies dus verstandig bij het aanleggen of renoveren van je tuin en maak er wat moois van.