Met deze tips creëer jij een industriële woning

Met deze tips creëer jij een industriële woning

In sportscholen en kantoren zie je het steeds vaker terug: een industrieel design! Ben je zelf van plan om een industriële woning te creëren? En weet je niet goed hoe je het moet inrichten? In dit korte artikel staan 3 tips om een industrieel uiterlijk te creëren.

1. Ga voor staal

Kies voor een ruw uiterlijk! Stalen materialen passen goed bij een industrieel design. Interieur, zoals stalen trappen, tafels, bankstellen en alle andere overige meubels. Andere materialen die ook goed werken zijn ijzer en metaal. Steeds meer zie je een combinatie van bijvoorbeeld een stalen trap met bijvoorbeeld ijzeren stoelen. Het moet er eigenlijk zo onbewerkt mogelijk uitzien. Zo past een betonnen vloer goed bij een industrieel uiterlijk. Het is mooi om dit te combineren met een stenen wand.

Een leren bankstel gaat ook goed samen met een industrieel design. Een donkerbruine bankstel, in combinatie met een stalen trap en een onbewerkte tafel passen goed voor elkaar.

2. Kies voor passende kleuren

Voor een industrieel uiterlijk passen de kleuren wit, grijs en zwart goed. Ook een houtafwerking past goed bij een industrieel design. Kies bijvoorbeeld voor een houten vloer en een stalen trap. Indien je het wat saai vindt ogen is het aan te raden de kleuren wit en grijs te behouden en meubels in warme kleuren als oranje en bruin te kiezen. In dit geval moet je is het raadzaam alles dicht bij elkaar te houden. Anders gaat het kil en afstandig ogen en creëer je geen sfeer in je huis.

3. Doe inspiratie op

Wat ook aan te raden is om te kijken in woonmagazines. Op websites kan je vaak ook filteren op ‘industrieel design’. Verder kan je ook een kijkje nemen in bijvoorbeeld sportscholen als Fit for Free, die op veel vestigingen een industrieel uiterlijk hebben.

Kortom, het is zaak om een juiste combinatie van attributen te vinden. Hout, staal, metaal en ijzer past goed bij een industrieel uiterlijk. Zolang het maar niet te veel bewerkt is, want anders past het niet meer bij de kenmerken!