Meest voorkomende inbraakmethodes

Meest voorkomende inbraakmethodes

Per jaar wordt er ongeveer 60.000 keer ingebroken in woningen in Nederland. Dit is een behoorlijk aantal, daarom is het ook belangrijk dat je huis goed beschermd is tegen inbrekers. Daarom is aan een slotenmaker uit delft gevraagd om de meest voorkomende inbraakmethodes te bespreken en hoe je jezelf tegen deze methodes kan beschermen.

Het trekken van de kern

Een van de meest gebruikte manieren om in te breken is om de cilinder van het slot eruit te trekken. Hierbij stoppen ze een stalen schroef in het sleutelgat tegen de cilinder aan, waarna ze vervolgens met hun apparatuur ontzettend veel druk zetten op de cilinder. Doordat hierbij ontzettend veel kracht op de cilinder komt te staan, breekt deze af onder de spanning die erop komt. Vervolgens kunnen inbrekers heel eenvoudig de deur open krijgen. Een goede inbreker doet dit alles in minder dan twee minuten, erg snel dus. Je kan je deur hiertegen weren door een cilinder aan te schaffen die zich hiertegen kan weren. Daarnaast kan je een veiligheidsbeslag installeren, wat echter wel iets duurder is.

De babbeltruc

Een andere veel voorkomende methode is dat inbrekers zichzelf naar binnen praten. Ze doen zich voor als werknemer van een bedrijf, of als loodgieter en komen op deze manier jouw huis binnen. Als ze eenmaal je huis binnen zijn nemen ze ongemerkt spullen mee, of binden ze je vast. Deze manier wordt meestal toegepast op ouderen. Het is dus belangrijk dat je erg voorzichtig bent met wie je binnenlaat. Als je het niet vertrouwt kan je desnoods het bedrijf zelf bellen om te conformeren of diegene daadwerkelijk door dat bedrijf gezonden is, zodat je zeker weet dat het juist is. Als je geen afspraak had staan, laat ze dan ook niet binnen!

Openbreken van ramen

Ook ramen kunnen eraan geloven. Even een raam open wrikken met een schroevendraaier is vaak geen probleem voor een inbreker. Zorg er daarom voor dat je veilig hang en sluitwerk bij je ramen hebt die voorzien is van het politiekeurmerk. Je kan hierbij ook een glashandel als daniglas.nl raadplegen.