Matras kopen

Matras kopen, waar moet je op letten?

Als je op een missie bent voor een betere nachtrust kom je, na een bed, al snel uit bij matrassen. Misschien heb je al matrassen reviews gelezen? Maar welke soorten matrassen zijn er eigenlijk allemaal? En waar moet je op letten bij het aanschaffen van een nieuw matras?  Hieronder lees je het antwoord op je vragen.

Verschillende soorten

In de wereld van matrassen zijn er zeven soorten van elkaar te onderscheiden, ieder hebben ze hun eigen voordelen.

Het polyether matras is niet duur, maar biedt ook minder comfort. Er ontstaan snel kuilen in en het materiaal ventileert amper. Een koudschuim matras ventileert beter en heeft geen last van kuilvorming, het is comfortabel en geeft goede ondersteuning.Er zijn ook matrassen met een bovenlaag van traagschuim, waaronder dan vaak een materiaal met veel veerkracht zit om je de steun te bieden die je nodig hebt. Traagschuim is comfortabel en zorgt ervoor dat er je drukpunten minder belast worden. Je ziet het vaak in combinatie met een onderlaag van koudschuim.

Een latex matras is van rubber; het veert en kan opgerekt worden. Hoewel dat positief klinkt, zijn de nadelen er ook: het heeft een kortere levensduur dan andere materialen, kan warm aanvoelen en ventileert slecht. Luchtgeveerde bestaan uit een luchtzak van vinyl waar schuim omheen zit. Bij dit matras kun je zelf bepalen hoe stevig ‘ie is door er simpelweg lucht bij te pompen of uit te halen. Als je niet zo van de luchtvering bent, kun je ook voor een matras met metalen veren kiezen: met pocketvering. Ingepakte metalen veren in een schuimrubberen jasje. Een voordeel van deze pocketveringmatrassen is dat ze erg goed ventileren. Ten slotte heb je het matras met binnenvering. Ook dit is een matras waar de ondersteuning van metalen veren komt, met het nadeel dat deze veren groter zijn dat het matras met pocketvering, waardoor de ergonomie minder goed is.

Welk matras past bij jouw lichaam?

Let er tenslotte goed op dat je een matras uitzoekt dat past bij jouw lichaam. Houd rekening met je lichaamsgewicht, je postuur en met je lengte. Ook als je klachten hebt als pijn in je gewrichten, pijn in je rug of allergieën, moet je daar rekening mee houden. Slaap lekker alvast.