eigen klusbedrijf

Maak van je hobby je werk met een eigen klusbedrijf

Heb jij de afgelopen maanden meer geklust in en rondom je huis dan normaal? Dan ben je zeker niet de enige. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat Nederlanders gemiddeld veel meer thuis zijn dan normaal, waardoor ze ook veel meer tijd hebben om eindelijk die achterstallige klussen op te pakken. 

Misschien heb je wel gemerkt dat klussen echt helemaal jouw ding is. Of misschien is dat al wel langer zo, maar heb je nog nooit de stap durven te zetten om je eigen klusbedrijf te starten. In dit artikel lees je alles over de beste manier om van je hobby je werk te maken en je eigen klus- of renovatiebedrijf te beginnen. Want juist nu ligt er meer werk dan ooit!

Succesvol een eigen bedrijf beginnen is niet eenvoudig

Veel klussers die een eigen bedrijf beginnen, komen van een koude kermis thuis. Want vaak genoeg blijkt het enorm lastig te zijn om van je bedrijf een succes te maken:

  • Hoe ga je bijvoorbeeld klanten binnenhalen? Als je net begint heb je natuurlijk nog geen vaste klanten.
  • Naamsbekendheid is hiervoor essentieel, maar hoe bouw je die op? Hoe spring jij eruit tussen bedrijven die al veel langer succesvol zijn?
  • Daarnaast ben je vaak veel meer tijd kwijt dan je lief is aan dingen als je administratie. Als klusser is boekhouden waarschijnlijk niet waar jouw talenten liggen. Toch is een gezonde administratie essentieel.

Profiteer van de voordelen van een franchiseformule

Kijk je op tegen de moeilijke eerste fase van je eigen bedrijf? En ben je bang om tegen de eerder genoemde problemen aan te lopen? Dan is een samenwerking met een franchiseformule misschien wat voor jou. Een erg goed voorbeeld hiervan is De Klussenier, de perfecte partner om samen mee je eigen klusbedrijf of renovatiebedrijf te starten. 

De voordelen hiervan zijn eindeloos:

  • De franchisegever is al een bekend merk, waardoor het opbouwen van naamsbekendheid niet meer hoeft.
  • Je profiteert van alle marketingactiviteiten van de franchisegever.
  • Je loopt veel minder risico’s, terwijl je toch eigen baas bent.

Wil jij dus als klusser van je hobby je werk maken en dat op een succesvolle manier? Dan is jezelf aansluiten bij een franchiseformule een absolute aanrader.