Leuke meubels voor in de slaapkamer van je tiener

Leuke meubels voor in de slaapkamer van je tiener

Heb je jouw tiener beloofd om zijn of haar kamer te herinrichten? Dan kan je dit met nieuwe meubels doen. In dit blog selecteren we enkele leuke meubelen waar je tiener heel blij mee zal zijn. Lees gauw verder en ontdek onze tips voor leuke meubels in de slaapkamer van je tiener.

Toffe zitzak

De zitzakkenkampioen – Fatboy zal het altijd goed doen in de slaapkamer van je tiener. De zitzak zal de perfecte relaxplek zijn voor je tiener. Hij of zij zal op deze plek momentjes voor zichzelf hebben. Een zitzak zorgt ervoor dat je eens een keertje anders zit. Als je kind heel de dag lang achter de schoolbanken zit, dan zal hij of zij heel blij zijn dat hij eens op een zitzak kan zitten.

Koop een poef waarin je spullen kunt opbergen

In kleine tienerslaapkamers kan het soms wel gebeuren dat er opbergruimte te kort is. Daarom raden we je aan om een poef met opbergruimte te kopen. Deze poef is niet alleen een leuk zitmeubel om op te zitten of je voeten op te laten rusten, maar je tiener kan er ook alles netjes in opbergen. Zo ligt zijn of haar kamer er steeds opgeruimd bij.

Tweepersoonsbed

Als de ruimte er is, kan je jouw tiener verwennen met een tweepersoonsbed. Je tiener zal het waarderen, want ooit zal er vast wel een vriendje of vriendinnetje eens blijven slapen. Een tweepersoonsbed is dan wel handig. Ook voor andere dingen dan slapen. Ja … ook je tieners worden groot 😉

Haal het Disneybehang van de muur

Je tiener zit echt niet meer te wachten op Micky Mouse of Donald Duck op het behang. Kies voor ‘volwassener’ behang. Of schilder de muren. Een tip. Kies vooral neutrale kleuren die niet afleiden, maar laat toe dat één muur wel volgehangen wordt met posters of een felle kleur krijgt. Zo krijgt de kamer onmiddellijk de stoere look die bij je tiener past.

Een ‘echt’ bureau

Het plekje waar je tiener zijn of haar huiswerk maakt, mag je natuurlijk niet vergeten. Kies voor een leuk bureau met een ruim werkoppervlak. Bij voorkeur kies je er wel eentje die op hoogte verstelbaar is. Zo kan het bureau meegroeien met je tiener. Dat is alleszins ergonomisch de beste keuze.