Leuke ideeën bij het aankleden van je tuin

Leuke ideeën bij het aankleden van je tuin

Helaas heeft niet iedereen geluk met het hebben van een tuin. Daarom zijn wij van mening dat je er extra van moet genieten als je deze wel hebt. Voordat je aan de slag gaat met je tuin adviseren wij om eerst na te denken wat je ongeveer wil. Er is namelijk, net zoals bij het inrichten van je huis, veel mogelijk in de tuin. Om je alvast een beetje te helpen hebben wij in dit artikel wat leuke ideeën voor je bedacht.

Plaats een terras

Jouw tuin kun je een stijlvolle en gezellige uitstraling geven door er een terras te plaatsen. In de zomer is dit ideaal. Je kan met vrienden gemakkelijk eten en je behoudt toch nog alle ruimte in je tuin. Mochten de kinderen al sneller klaar zijn met eten dan jij, dan kan jij nog even lekker blijven zitten. Vind je het heerlijk om nog tot laat in de tuin te zitten na een zonnige dag, dan is een terras met overkapping zeker een aanrader. Hierdoor kan je wat langer genieten van het lekkere weer.

Breng vlakken aan in de tuin

Als je op een slimme manier je vierkante tuin wat minder eentonig wil maken, kan je vlakken in de tuin aanbrengen. Denk hierbij aan een vlak met bijvoorbeeld planten, een tuinpaadje, een vlak terras van composiet vlonderplanken of een rechte heg. Op die manier krijgt de tuin een veel gevarieerde uitstraling. Ook zorg je ervoor dat je tuin niet klein gaat ogen, maar behoud je de grote van je tuin. Mocht je dit niet mooi vinden adviseren we je om voor de afwisseling ervoor te kiezen om voor ronde vormen en patronen in de tuin te plaatsen. In plaats van alles kaarsrecht aan te leggen, zorgen ronde vormen voor een leuke en welkome afwisseling qua patronen.

Advies nodig?

Vind je het lastig om zelf je tuin in te richten, aarzel dan niet en vraag advies. Je kan veel tips en ideeën vinden op het internet, maar er zijn ook genoeg specialisten die jou hierover kunnen adviseren.