lekkage of dakgoot verstopt

Lekkage of dakgoot verstopt? Schakel een loodgieter in

In iedere regio is er wel een vakman te vinden, een loodgieter die je kan helpen met het oplossen van een lekkage, een lekkende dakgoot of andere problemen met de leidingen en je woning. Maar wat doet een loodgieter allemaal nog meer? De werkzaamheden lopen namelijk flink uiteen. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van situaties waarbij een loodgieter van pas kan komen.

Een loodgieter komt altijd van pas

Wat voor probleem je ook hebt in je woning, een loodgieter komt altijd van pas. zelfs als het gaat om het repareren of opnieuw aanbrengen van leidingsystemen. je kan een loodgieter dus inschakelen voor een nieuwe installatie maar ook voor het repareren van een bestaande reparatie. De meeste mensen kennen de loodgieter echter van situaties waarbij een lekkage heeft plaatsgevonden. Vaak is dat geen prettig moment, en daar wordt een loodgieter wel eens mee geassocieerd. Maar een loodgieter is een echte vakman die dergelijke problemen snel kan verhelpen en daardoor in verschillende situaties van pas kan komen.

Met welke kosten moet je rekening houden?

De kosten van een loodgieter bestaan uit een aantal factoren. Allereerst is er het materiaal dat nodig is om een reparatie te verhelpen. Daarnaast heb je te maken met arbeidstijd en eventuele voorrijkosten. Vrijwel iedere loodgieter rekent voorrijkosten, vaak een klein bedrag per kilometer. Als het om spoed gaat kan er ook nog een extra tarief gelden. Het is daarom verstandig om van tevoren een prijs overeen te komen of in ieder geval een maximaal bedrag te bespreken zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Ook voor nieuwbouw

Loodgieters zijn meestal te vinden in bestaande woningen maar ook in nieuwbouwwoningen kan deze vakman van pas komen. Al wordt de loodgieter dan meestal wel ingehuurd door de hoofdaannemer. Bijvoorbeeld om het leidingwerk te verzorgen of om de riolering te testen. Je kan het zo gek niet bedenken of er wordt een loodgieter voor ingeschakeld.