foto op glas

Leg uw foto op glas vast voor een unieke vorm van wanddecoratie

Met een foto op glas haalt u echt iets bijzonders in huis. Ook voor uw werk is dit een ideale manier om uw wachtkamer, receptie, hotelkamer, meetingruimte en behandelkamer sfeer te geven. Uw foto wordt, zoals de naam al doet vermoeden, op een glasplaat gedrukt en afgewerkt met een beschermende laag. Vervolgens heeft u een moderne fotolijst die vele tientallen jaren aan uw muur kan hangen. Op deze manier hoeft u niet bang te zijn dat uw foto zal vergaan, want in glas wordt deze nagenoeg vereeuwigd.

Een foto op glas voor elke ruimte

Het is de foto die deze vorm van wanddecoratie uniek maakt en dat betekent dat u voor elke soort ruimte wel een geschikte foto op glas kunt laten bedrukken. Denkt u er bijvoorbeeld aan om uw wachtkamer bij uw praktijk met een aantal foto’s op te fleuren, dan kunt u rustgevende foto’s kiezen om uw wachtende patiënten te kalmeren. Heeft u een moderne kunstgalerie, dan kunt u de beste kunstwerken die u heeft vertoond op deze manier laten zien aan uw bezoekers. Dit is dus ook een ideale manier om uw hotelkamers te verfraaien, omdat u voor elke stijl wel een foto kunt vinden. Wat ook uw doelstelling, als u de juiste foto uitkiest, dan zal een foto op glas eigenlijk nergens misstaan.

Welke foto’s kunt u gebruiken?

Voor een foto op glas kunt u alle foto’s gebruiken die voldoende kwaliteit hebben om vergroot te kunnen worden. Denkt u dus aan uw eigen foto’s, aan foto’s die zijn gemaakt door een fotograaf of aan stockfoto’s. De drukker kan u precies vertellen welke foto’s geschikt zijn en welke foto’s u niet uit kunt laten vergroten. Of het nu een luchtfoto is van uw bedrijfspand, een foto van uw huisdieren of een moderne foto, alles kan op glas gedrukt worden als de kwaliteit goed genoeg is.

Plexiglas: een goedkoper alternatief

Het is niet bijzonder goedkoop om foto’s op glas te laten drukken, vooral als u voor grote maten wilt kiezen. Het kan dan ook soms te veel geld kosten, ook al is een foto op glas wel de mooiste en meest bijzondere optie die u heeft. Een goedkoper alternatief is dan plexiglas. Dit is wel minder sterk dan glas en daarom gevoelig voor krassen. Ook zal het sneller zijn vorm verliezen en bijvoorbeeld krom gaan trekken. Een ander nadeel van plexiglas is dat het de luxe uitstraling van glas mist. Plexiglas blijft een kunststof en dat ziet u terug in de uitstraling.

Een foto op glas, iets voor u?

Als u nog twijfelt over deze optie, dan kunt u altijd naar een drukkerij stappen en daar zelf zien hoe uw foto op glas eruit zal komen te zien. U kunt dan een vergelijking maken tussen glas en plexiglas en kunt u door een medewerker laten voorlichten over de opties die u heeft, over de foto’s die geschikt zijn en de prijzen die u zal moeten betalen. Eén ding is zeker: de kans dat u door uw foto op glas zal worden teleurgesteld is bijzonder klein.