interieurarchitectuur

Leer interieurarchitectuur van de pro’s

Als je zelfs maar een beetje geïntimideerd bent door het idee om je huis te ontwerpen, wees je er dan van bewust dat je zeker niet alleen bent op dit gebied. Interieurontwerp kan door iedereen worden toegepast door een aantal fundamentele trucjes te gebruiken. Gebruik de onderstaande tips in je huis en wat er mogelijk is zal je verbazen.

Als je kinderen hebt, moet je er rekening mee houden voordat je een interieurontwerp maakt. Zo zul je bijvoorbeeld uit de buurt willen blijven van meubelstukken met extreem scherpe hoeken, omdat je kinderen zich daar gemakkelijk aan kunnen verwonden. Het zou zonde zijn als je stukken zou kopen die uiteindelijk breken of schade toebrengen aan je kinderen.

Zorg er bij het ontwerpen van een kantoor voor dat de ruimte functioneel is. Je hebt een goede ergonomische stoel nodig, een kwaliteitsbureau en genoeg licht om kantoorwerk te kunnen doen. De ruimte moet bevorderlijk zijn voor het werk. Je zult hier veel tijd doorbrengen. Als je er zeker van bent dat de ruimte goed is ingericht voor het werk, kun je gaan nadenken over hoe je het visueel aantrekkelijk kunt maken.

Bij het overwegen van een interieurproject moet je er aan denken om te beginnen in de meest populaire kamer van het huis. Interieurontwerp kan zowel veel werk zijn als veel kosten met zich meebrengen. Als je het meeste uit je werk en geld wilt halen, moet je de kamer zo inrichten dat je er het meeste plezier aan beleeft.

Als je een kleurenpalet voor je kamer kiest, gebruik dan niet meer dan drie kleuren. Volg bij het inrichten de 60-30-10 regel. 60% van de kamer moet een dominante kleur zijn, 30% een secundaire kleur en 10% een accentkleur. Meer dan 3 kleuren kunnen ervoor zorgen dat de kamer er druk uitziet.

Kinderkamers

Wanneer je de kamer van je kinderen aan het inrichten bent, probeer dan de dingen vanuit hun perspectief te bekijken. Decoratie in hun kamer moet praktisch zijn en aangepast aan hun leeftijd. Als je jonge kinderen hebt, ga dan naar beneden en kijk naar de dingen op hun ooghoogte. Dit zal je helpen om te beslissen hoe je het beste uit de ruimte in hun kamer kunt halen.

Gebruik felgekleurde stoffen om een beetje leven toe te voegen aan een saaie kamer. Een paar gooien met kussens of een gooi in een felgekleurde stof kan een anders saaie kamer direct opvrolijken. Vervolg het thema met een kunstwerk of een vaas met bloemen in dezelfde kleur, die de kamer aan elkaar knopen.

Als je met een kleine leefruimte werkt, zoek dan naar meubilair dat ruimtebewust is. Als je bijvoorbeeld geen ruimte hebt voor een logeerkamer, koop dan een bank of een futon die een bed kan worden. Zoek een keukentafel die kan opklappen als je extra woonruimte nodig hebt. Keukens kopen is altijd heel persoonlijk. Je wilt nooit dat je huis vol komt te zitten. Ruimtebewuste meubels kunnen helpen om een klein huis te laten voelen als een groot huis.

Gebruik hoesjes. Als je oude sofa’s en banken hebt waar je je mee verveelt, denk er dan aan om gewoon een hoesje te kopen om ze mee te bedekken. Slipcovers zijn er in alle designs en kleuren, dus je vindt er zeker een die past bij de inrichting van je huis. Zorg ervoor dat je de hoes regelmatig wast.

Als je het gevoel hebt dat interieur ideeën niet zomaar bij je opkomen, verzamel dan ideeën voor jezelf. In veel steden zijn door interieurontwerpers ontworpen showhouses ingericht om het publiek te helpen inzicht te krijgen in het ontwerpen. Als je geen zin hebt om een showhouse te bezoeken, kijk dan naar verschillende boeken, huisdecoratie en het ontwerpen van tijdschriften of gebruik het internet als inspiratiebron. Keukenspeciaalzaken kunnen je helpen met de juiste keuken te kiezen.

Degenen die flauw van geest zijn, zijn misschien niet in staat om interieurprojecten te realiseren. Maar, gewapend met de juiste informatie, zijn ontwerpprojecten iets waar niemand bang voor moet zijn. Houd dit advies binnen handbereik en je zult goed gewapend zijn met ideeën voor het verfraaien van je huis.