trap bekleden

Laat je trap er weer als nieuw uitzien

Is de trap in je woning wel eens aan een opknapbeurt toe? Omdat de treden versleten zijn of omdat de trap begint te kraken bijvoorbeeld? Vaak is het niet nodig om een volledige renovatie en de trap uit te voeren maar kunt u prima uit de voeten met een gedeeltelijke renovatie zoals het opnieuw bekleden van de trap. Bij het bekleden van een trap zal deze er ook weer als nieuw uitzien en aanvoelen.

Een nieuwe trap of opnieuw bekleden?

Wanneer mensen zich aan het oriënteren zijn op het renoveren van de trap komt men er vaak achter dat het niet altijd nodig is om een volledig nieuwe trap aan te schaffen of de trap zelfs helemaal opnieuw te laten renoveren. In de meeste gevallen is het voldoende om de trap gedeeltelijk te renoveren. Bijvoorbeeld door het opnieuw verven van de traptreden of door het opnieuw bekleden van de trap. Met de trap bekleden en dus slechts een gedeelte te renoveren bereik je soms hetzelfde resultaat maar ben je toch een stuk goedkoper uit.

Hoeveel kost het bekleden van een trap gemiddeld?

Omdat bijna geen enkele trap hetzelfde is, lopen de prijzen van het renoveren van trappen en het opnieuw bekleden ook flink uiteen. De prijs wordt berekend aan de hand van het aantal traptreden en het type bekleding wat op de trap moet komen. Daarnaast is natuurlijk de arbeidstijd van belang. Gemiddeld doet een vakman er een dagje over om de trap opnieuw te bekleden. Het volledig renoveren van een trap kost gemiddeld rond de € 3000, het alleen opnieuw laten bekleden kost gemiddeld ongeveer de helft.

De specialist in trapbekleding aanbrengen

Ben je overtuigd en kies je voor nieuwe trapbekleding aanbrengen? Schakel dan een ervaren specialisten in die beschikt over het juiste gereedschap, vakmanschap en die je een goed aanbod doet. We raden je aan om een kijkje te nemen op de website van traprenovatie specialist Next Step.