Kunstplanten

Kunstplanten info en tips

Vergeet je altijd je planten water te geven en staat je vensterbank binnen de kortste keren vol dorre en uitgedroogde planten, dan zijn kunstplanten wellicht een goede oplossing. Ook buiten kun je kunstplanten gebruiken. Bijvoorbeeld als je graag exotische planten in je tuin wilt. Of als je niet van tuinieren houdt. Er zit nogal wat verschil in de kwaliteit van kunstplanten. Soms zie je goed dat het om kunstplanten gaat, maar inmiddels zijn er ook kunstplanten op de markt die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Je hebt kunstplanten voor binnen en voor buiten. 

Wat voor soort kunstplanten kies je?

Sommige planten zien er van zichzelf al uit alsof ze van plastic zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval bij vetplanten. Dat zijn dan ook ideale planten om te vervangen door kunstplanten want je ziet niet of ze echt of nep zijn. Ook bij planten zoals de vioolbladplant, monstera, aloë vera en de bananenplant is het moeilijk te zeggen of het om echte of kunstplanten gaat. Wil je een tropische sfeer creëren in je achtertuin? Dan kun je ook kiezen voor kunstplanten voor buiten. Ben je op zoek naar kunstplanten voor buiten, let er dan wel op of de kunstplant die je op het oog ook geschikt is voor buiten. 

Kunstplanten voor binnen 

Binnen zijn kunstplanten een goed idee als je vaak vergeet de planten water te geven. Kunstplanten gaan daarnaast ook veel langer mee dan kunstplanten. Het is dus een keer een uitgave maar je kunt er lang van genieten en ze zijn natuurlijk helemaal onderhoudsarm omdat je ze niet hoeft te bemesten of water hoeft te geven. Kies niet voor te goedkope kunstplanten, die zien er vaak niet realistisch uit. 

Kunstplanten voor buiten

Wil je graag een exotische boom zoals een palm in je tuin? Deze zijn vaak erg duur en kunnen niet zo goed tegen het klimaat van Noord-Europa. Wil je toch een echte palm in je tuin, dan heeft deze speciale verzorging nodig. Een palm is duur en er is altijd een kans dat de palm de Nederlandse winter niet overleefd. Een alternatief is het aanschaffen van een kunstpalm. Met kunstplanten voor buiten hoef je niet bang te zijn dat ze doodvriezen door de kou. Je bent ook gelijk af van al het snoeiwerk en het speciale onderhoud. Zo kun je het hele jaar door genieten van een tropische sfeer in je tuin.