soorten kunstgras

Kunstgras kopen: welke soort kies jij?

In steeds meer tuinen zien we tegenwoordig kunstgras liggen. Geen wonder, want kunstgras biedt ongelooflijk veel voordelen. Het is duurzaam, zacht en geeft de tuin direct een sfeervolle en natuurlijke uitstraling. Het grootste voordeel is natuurlijk dat het weinig tot geen onderhoud behoeft. Dit in tegenstelling tot echt gras. Genoeg redenen dus om voor kunstgras van www.gardensense.nl te kiezen.

Wanneer je echter de knoop hebt doorgehakt, kom je al snel tot de conclusie dat deze aankoop niet eenvoudig te maken is. Kunstgras is namelijk in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Benieuwd waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste soort? Lees dan snel verder.

Geen goed of fout

Laten we allereerst voorop stellen dat er geen goede of foute beslissingen zijn. Hoewel kunstgras werkelijk in alle soorten en maten verkrijgbaar is, betekent dit niet dat het ene soort veel beter is dan het andere. Dit is geheel afhankelijk van de eigen wensen.

Zet daarom eerst voor jezelf op een rijtje waar goed kunstgras volgens jou aan moet voldoen. Hoe dik moet deze bijvoorbeeld zijn? Wat verwacht je van het uiterlijk? Is het de bedoeling dat het gras niet van het echt is te onderscheiden of maakt dit voor jou niet uit? Dit zijn allemaal kleine aandachtspunten die de doorslag kunnen geven bij het kiezen tussen verschillende soorten kunstgras.

Waar komt het kunstgras te liggen?

Dan is het ook nog belangrijk om over de locatie van het kunstgras na te denken. Waar komt het gras precies te liggen? Het mooie van kunstgras is dat het op heel veel verschillende plekken gebruikt kan worden. Wil je kunstgras op het balkon leggen? Gebruiken voor de aankleding en inrichting van jouw droomtuin? Of plaats je dit als zachte ondergrond onder een speeltoestel? Met het juiste kunstgras zit je eigenlijk altijd goed.

Als je weet op welke plek het kunstgras komt te liggen, is het gemakkelijker om de juiste soort te vinden. Kom je er toch niet uit? Vraag dan gerust om advies in de winkel. Zij kunnen samen met jou de voor- en nadelen van elk soort bespreken, zodat het eenvoudiger wordt om de juiste beslissing te maken.

Verschillen per soort

Er worden ongelooflijk veel verschillende soorten kunstgras aangeboden. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Hoe komt het bijvoorbeeld dat je voor het ene soort veel meer geld kwijt bent dan voor het andere? Dit kan verschillende redenen hebben:

  • Meer garantie op verkleuring: het is mogelijk dat het gras door uv-stralen verkleurt. Kunstgras uit het duurdere segment is hier vaak speciaal voor behandeld en je ontvangt ook garantie.

  • De dichtheid van het gras: hiermee wordt dus het aantal sprieten per vierkante meter bedoeld. Hoe dichter het gras, hoe voller en realistischer deze ook oogt.

  • De lengte en sterkte van de kunstgrasvezel

Wist je dat er ook verschil in kleur kan bestaan? Zo zijn er soorten waarbij het gras echt felgroen is, terwijl bij andere soorten juist meer verschillende tinten worden gebruikt om de uitstraling van echt gras na te bootsen.