Koopgids toiletten

Koopgids voor toiletten

De meeste badkamers hebben een toilet. Of je nu jouw badkamer verbouwt of een nieuwe ontwerpt, het toilet is misschien wel het laatste product op jouw boodschappenlijstje. De douche, de badkuip en het badmeubel hebben voorrang. De enorme keuze die je vandaag de dag hebt als het gaat om design en stijl, maakt het een echte uitdaging om het juiste toilet voor jouw ruimte te kiezen. In deze koopgids leggen wij jou één en het ander uit wat betreft toiletten. We vertrouwen erop dat dit je op weg gaat helpen in de zoektocht naar een nieuw toilet!

Verschillende type toiletten

Traditionele toiletten
Traditionele toiletten hebben een gedateerde uitstraling. Ze komen meestal overeen met de stijl die je zou associëren met huizen uit het Victoriaanse tijdperk (1837–1900). Als je van plan bent om moderne, onberispelijke looks te combineren met elegantie, dan is een traditioneel toilet een voordelige aankoop. Dit soort toiletten zijn echter nog lastig te vinden in de huidige sanitairmarkt, omdat veel mensen toch kiezen voor een modern toilet.

Hangende toiletten
Als je een moderne designlook in jouw badkamer wilt hebben, is een hangend toilet de beste keuze. De toiletpot wordt met een gemakkelijk toegankelijk spoelpaneel aan de badkamermuur gehangen. En bij een modern toilet zijn de stortbak en de leidingen verborgen in een muur. Hierdoor maakt de toilet goed gebruik van de ruimte, maar maakt het ook gemakkelijk schoon te maken. Als je je zorgen maakt over het veiligheidsaspect van een toilet dat aan je muur hangt, hoef je nergens bang voor te zijn. Een hangend toilet is bestand tegen 200 kg.

Randloze toiletten
Bij het randloze toilet, ook wel rimfree genoemd, is de toiletrand in de ontwerpfase weggelaten. Daarom stroomt er geen water in de rand. Hierdoor zijn de binnenwanden van de toiletpot gladder, zonder hoekjes of kieren waar vuil zich kan nestelen en opbouwen. Dit toilet heeft een geavanceerd ontwerp dat opspattend water voorkomt. Het schoonmaken van de wc is eenvoudiger en hygiënischer in vergelijking met toiletten met rand.

Toilet met bidetfunctie
Bidets zijn moderne toiletten. Het is een toilet met de functie om jezelf te wassen na gebruik van het toilet. Ze zijn er in verschillende soorten en maten en worden voor één doel gebruikt: voor het schoonmaken van jezelf. In vergelijking met toiletpapier zijn bidets gezonder omdat ze voor een betere hygiëne zorgen. Moderne bidets zijn in staat om een gerichte waterstroom op de juiste plek te sproeien, waardoor zelfs de meest hardnekkige rotzooi voorzichtig en gemakkelijk wordt opgeruimd. Er bestaat ook een mogelijkheid om een toiletpot met bidet te kopen. Zo hoef je geen losse bidet te kopen, dat scheelt weer in de portemonnee én in de ruimte.

Toiletaccessoires

Toiletzitting

Toiletzittingen geven het toilet de finesse. Met talloze ontwerpen om uit te kiezen, biedt dit toiletaccessoire je de mogelijkheid om jouw persoonlijkheid te laten stralen. Je kan kiezen voor verschillende prints, waardoor jouw toilet gezien mag worden in de badkamer of toiletruimte.

Inbouw(reserve)rolhouder

Met een inbouw (reserve)rolhouder heb je geen staande reserve toiletrolhouders of niet uitziende manden meer nodig om je reserve toiletrollen op te bergen. Je werkt deze inbouw toilet rolhouder eenvoudig naast het inbouwreservoir netjes weg in de muur zodat dit veel ruimte bespaard. Tevens zorgt dit product ervoor dat je altijd de wc rollen bij de hand hebt als het opraakt. Een inbouwreserverolhouder is beschikbaar in verschillende kleuren. Zo kan je altijd de juiste match vinden met jouw toiletruimte.

Met bovenstaande informatie en tips kan het haast niet anders dat je slaagt in jouw zoektocht naar een nieuw toilet en toebehoren. Zorg ervoor dat ook dit element mooie plek krijgt in het totale ontwerp van de je badkamer.