Klussen zonder rommel

Klussen zonder rommel

Ben jij bezig met verbouwingen, maar heb je al schrik voor de rommel waar je een hele tijd in zult moeten leven? Denk je dat het anders kan? Dan heb je gelijk! Je kan namelijk zelf klussen en je huis verbouwen zonder je huis als een bouwwerf achter te laten. Ontdek hoe het kan in onderstaand artikel!

Orde zit hem in de organisatie

Als je tijdens het klussen de orde wilt bewaren, dan is het belangrijk dat je goed leert organiseren. Zorg ervoor dat je alle materialen bezit die je nodig hebt en dat je ze op een vaste plek legt, zodat je je hele huis niet overhoop moet halen om ze te zoeken. Plan ook alles wat je van plan bent om uit te voeren op voorhand, zo kan je alle benodigdheden netjes klaarzetten en ervoor zorgen dat meubelen uit de weg gezet of goed afgedekt worden. Op die manier vermijd je vuile en beschadigde meubels.

Orde heeft ook te maken met overzicht. Zorg er dus voor dat je ten alle tijden het overzicht bewaart. Als je op voorhand weet dat je veel afval zult hebben zorg er dan voor dat je afval altijd meteen ergens terecht kan. Zo kan je bijvoorbeeld een bouwcontainer huren om je groot vuil in te plaatsen en op sommige plekken vuilniszakken plaatsen om het kleiner vuil in weg te smijten. Zorg er ook voor dat je niet op het laatste wacht om vuil weg te gooien, maar gooi het vuil in delen weg. Zo behoudt je altijd je overzicht!

Geef stof de kans om weg te waaien

Als je bezig bent met klussen, dan kan je natuurlijk tussendoor niet altijd vegen. Als je al veegt dan heeft dat vaak ook geen zin, omdat je het stof gewoon verder gaat verspreiden. Om goed te werk te kunnen gaan is het echter wel belangrijk om je werkplaats zo proper mogelijk te houden. Het is dan een goed idee om zoveel mogelijk ramen en deuren open te zetten, zodat het stof kan wegwaaien