klussen met gereedschap op accu

Klussen? Dat doe je met gereedschap op accu

Met een verbouwing bezig? Of net een huis gekocht waar wel het één en ander aan gebeuren mag? Dan kun je uiteraard wel wat handige tips gebruiken. De gemoederen kunnen namelijk nog wel eens hoog oplopen en zeker wanneer je met je partner aan het klussen bent, kan dat erg vervelend zijn. Uiteraard wil je de verbouwing snel achter de rug hebben en kunnen genieten van je aanbouw, nieuwe keuken of badkamer.

Begin met een planning

Om ervoor te zorgen dat een renovatie of verbouwing loopt zoals je in gedachten had, is het verstandige een planning te maken. Zeker bij grote klussen kan dit erg belangrijk zijn. Je wilt immers niet dat de tegelzetter langskomt, terwijl de vloer er nog niet inligt. Of dat de loodgieter al om de hoek komt kijken, terwijl de wc-pot nog niet geplaatst is. Allemaal zaken die te maken hebben met planning. Plan dus de zaken goed vooruit, dan verloopt de verbouwing vaak een stuk sneller.

Het accu gereedschap

De planning is natuurlijk één ding. Een ander belangrijk onderdeel van je verbouwing is het gereedschap. Klussen gaat een stuk sneller en makkelijker met het juiste gereedschap. Kies bijvoorbeeld voor gereedschap op accu. Accugereedschap is al het gereedschap dat door middel van een accu aangedreven wordt. Je kunt hier efficiënt mee aan de slag en wanneer je verschillende soorten gereedschap met accu van hetzelfde merk hebt, kun je de accu’s vaak onderling wisselen. Dan kan de ene accu weer op de lader, terwijl de andere weer in gebruik genomen kan worden.

Verschillende soorten accugereedschap

Voor de klus kun je gebruik maken van verschillende soorten accu gereedschap. Denk bijvoorbeeld aan de accu boormachine en de schroefmachine. Zeker de schroevendraaier op accu neemt veel werk uit handen en zorgt ervoor dat het een stuk sneller gaat. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld accu cirkelzagen die het zagen van bijvoorbeeld plaatmateriaal, een stuk vereenvoudigen.

De voordelen van gereedschap op accu

Accu gereedschap levert veel voordelen op ten opzichte van elektrisch gereedschap of handgereedschap. Zo heb je ten eerste geen snoer waar je aan vast zit. De snoer per ongeluk doorzagen met je accu zaagmachine is dus onmogelijk. Daarnaast kun je overal zonder stroom aan de slag. Enkel de accu moet opgeladen zijn en is deze leeg, dan neem je gewoon de accu van een ander gereedschap terwijl de gebruikte accu wordt opgeladen.