Klusbedrijf naar een hoger level tillen

Klusbedrijf naar een hoger level tillen

Voor organisaties die gespecialiseerd zijn in het opknappen en verbeteren van woningen is de concurrentie enorm. Zij onderscheiden zich door onder meer door kwaliteit en kosten. Een andere manier om je bedrijf naar een volgend niveau te tillen is door het behalen van certificaten zoals ISO 9001. Voor consumenten wordt duurzaamheid bij bedrijven daarnaast ook steeds belangrijker. Dit zijn een aantal ideeën voor het verbeteren van een bouworganisatie.

Schakel expertise in

Zelf een verbeterproject ingaan is mogelijk maar vergt ook veel inzichten en kost enorm veel tijd. Om die reden kiezen veel bedrijven ervoor om een externe adviseur aan te nemen. Deze kan je inzichten geven die vaak binnen organisaties niet gezien worden. Een ander voordeel van externe expertise is dat iedereen binnen de organisatie zich kan blijven richten op de bouw en verbouw van woningen. Een externe partij kan zich dan volledig richten op het verbetertraject van je klusbedrijf. In de volgende fase kunnen werknemers getraind worden om de verandering door te zetten.

Haalbare doelen

Je hebt bedacht dat je organisatie een verbetering nodig heeft. Vervolgens ga je op zoek naar doelstellingen die je wil behalen door middel van het verandertraject. Wees hierbij kritisch. Doelstellingen zijn een mooi vooruitzicht, maar moeten wel haalbaar zijn binnen je bedrijf. De haalbaarheid van een doelstelling is afhankelijk van diverse factoren. Het belangrijkste is misschien wel motivatie vanuit de werknemers. Het belang van de verandering moet duidelijk zijn en de medewerkers zullen daar ook achter moeten staan.

Duurzaamheid

Je organisatie kan niet groeien zonder een duurzaam aspect mee te nemen. Er zijn diverse trends op dit gebied en dus ook mogelijkheden genoeg. Laat je hiervoor goed informeren. Het ISO 14001 is een certificaat waarmee je als organisatie kan tonen dat je voldoet aan de normen van maatschappelijk duurzaam ondernemen. Dit is niet de enige mogelijkheid om duurzaamheid toe te passen bij de bouw van woningen. In overleg met de klant kun je hier samen op afstemmen.

Oog op de concurrentie

Er is veel concurrentie op de bouwmarkt voor huizen. Een blik op de concurrentie is altijd van belang. Wees op de hoogte van de projecten van je meest directe concurrenten maar bindt je hier niet te veel aan vast om niet achter de feiten aan te lopen.