kleuren slaapkamer

Kleuren die geschikt zijn voor de slaapkamer

Bij het ontwerpen en inrichten van een slaapkamer heb je ruime keuze uit vele mogelijkheden. Een bed of boxspring vormt de basis en verder kan je met decoratie de rest van de sfeer bepalen. Interieur speelt ook een grote rol in uw slaapkwaliteit en geluk. Daarom is het belangrijk om de beste eigenschappen van uw kamer te benadrukken. Kleur is een van de belangrijkste factoren om op te focussen. Je hebt gehoord van de basisprincipes van hoe kleuren kunnen invloed hebben op uw stemming. Warme kleuren met rood, oranje en geel roepen gevoelens van warmte en zelfs woede op. Sommige koude kleuren – blauw, groen en paars – wordt gezegd dat je je ongelukkig of onverschillig voelt. Maar zit hier enige wetenschap achter? En zo ja, als het gaat om uw slaapkamer, wat zijn de beste kleuren om uw stemming te verbeteren? Volgens de kleurenpsychologie, hebben we bepaald de kleur van de slaapkamer die geeft je 4 geluk door het onderzoeken van de kleuren van de slaapkamers die je gelukkig zal maken.

Tip: Past je huidige bed niet bij de nieuwe kleuren in je slaapkamer? Koop in de boxspring outlet een nieuwe boxspring met flinke korting!

De invloed van kleur op de stemming

Je gevoelens over kleur zijn vaak zeer persoonlijk en zijn gebaseerd op je eigen ervaring of cultuur. Bijvoorbeeld, het gebruik van witte kleur symboliseert onschuld en zuiverheid in het westen, terwijl in veel Oosterse landen wordt gezien als een symbool van rouw.  Hoewel de beste kleuren voor uw slaapkamer grotendeels afhankelijk zijn van uw persoonlijke voorkeuren en ervaringen, zijn er gemeenschappelijke trends die het verkennen waard zijn als het gaat om het opknappen van een kamer. Terwijl wetenschappelijk bewijs is zwak op de vloer, de kleur van een slaapkamer is belangrijk, en deskundigen in het interieur hebben de volgende kleurenschema’s geïdentificeerd als nuttig voor slaapkamers om te helpen verminderen angst en stress. 

1. Geel

De opname van geel in de slaapkamer drukt geluk uit en is ook ideaal als uw kamer niet te veel natuurlijk licht ontvangt, omdat het zonlicht kan nabootsen en de kamer breder kan laten aanvoelen. Echter, in grote hoeveelheden, er wordt ook gezegd dat deze kleur creëert gevoelens van frustratie of angst. Op de muren raden we aan om levendige gele tinten naar de slaapkamer te brengen met covers of een enkele muur. Kies neutrale kleuren elders om overweldigende verschijning te voorkomen. Denk aan de combinatie met wit of lichtgrijs voor andere muren. U ook andere natuurlijke materialen, zoals hout, om uw bunker te creëren. Het kiezen van uw boxspring in geel en tonen zal ook de stemming van uw kamer veranderen.

2. Blauw

Blauw wordt over het algemeen beschouwd als kalmerend en sereen, dus het is een populaire kleur in slaapkamers en badkamers. Donkere blues wordt gezegd dat gevoelens van verdriet op te roepen, terwijl het gebruik van lichte schaduwen langs de muren om blauw te gebruiken.

Experts zeggen dat de hemel blauwe kleur is “direct gekalmeerd en helpt herstellen natuurlijke ritmes”, en “Meer bewijs verbindt slaap aan productiviteit en algehele welzijn, en blauw biedt rustgevende en rustende kwaliteiten die kunnen helpen bij het verbeteren van rust. Een slaapkamer met blauwe tinten zorgt dus voor een rustgevend gevoel. In combinatie met een elektrische boxspring kan je dus optimaal ontspannen in de slaapkamer.

Als je een beetje warmer blauw wilt, denk dan aan paarse tinten. Deze fellere tinten kunnen worden gebruikt door middel van beddengoed, kussens of woonaccessoires. Combineer uw verfijnde blauwe tinten met neutrale kleuren zoals beige of crème om kalmerende lucht te behouden. U ook tinten van complementaire oranje kleur proberen voor een leuke look.

3. Groen

Groen verwijst naar de natuur die is bewezen om uw stemming te verbeteren, volgens vele studies. Breng elegant deze bodemkleur naar de slaapkamer met het gebruik van planten of verf een ontspannende groene tint om voordelen te krijgen. Vooraf de biofiele trend door het brengen van tal van houten accessoires naar de kamer, probeer eiken planken, beuken nachtkastjes of houten frames.

Voor iets een beetje helderder, het kiezen van warmere tinten zoals geel en groen in uw slaapkamers kan je energiek voelen. Nogmaals, gebruik deze kleur niet te veel als het kan overweldigend zijn. Probeer met behulp van geel-groene accessoires, zoals een gedurfde muur of kussen, deksel of vaas.

4. Lila

Het kiezen van lichtere tinten met de kleur van uw slaapkamer kan ook een positief effect hebben op uw stemming. Ontspannende slaapkamer kleurenschema’s zoals lila brengen ontspannende kwaliteiten aan een slaapkamer om u te helpen slapen, zoals in andere pasteltinten zoals blush roze of beige. Deze dunne tint kan worden gebruikt op alle slaapkamermuren omdat het niet overdreven sterk is. Combineer meer spannende kleuren, zoals donkerdere paarse tinten of hints van complementair geel. Nogmaals, breng deze schaduwen in met uw gordijnen, uw covers, of de schilderijen die u zal hangen aan de muur.

Samengevat, er is niet veel wetenschappelijk onderzoek naar hoe kleur uw stemming beïnvloedt. Echter, anekdotisch bewijs suggereert dat het kan invloed hebben op uw mind frame en dus je slaap. De beste slaapkamer kleuren die we kunnen aanbevelen om u gelukkig te maken zijn pasteltinten zoals geel, blauw, groen en lila.